Olympic Moves voorronden voetbal, atletiek en hockey

In april worden traditie getrouw altijd de voorronde van enkele buitensporten van Olympic Moves georganiseerd. De voetbalteams moesten naar Zevenaar en konden helaas geen potten breken. De atleten gingen naar Almere en de meisjes van het schoolteam wisten zich te plaatsen voor de finale op Papendal in juni.

En op maandag 16 april was het de beurt aan de hockeyers om de voorronde te spelen van Olympic Moves. Met een meisjes team klas 1/2 en een meisjes team klas 3/4 hebben we in Heerhugowaard gespeeld.
Het oudste meisjesteam begon met een dik verdiende 2-0 overwinning tegen de organiserende school het Trinitas College. Daarna volgde een wedstrijd tegen onze clubgenoten … het JEL. Het Da Vinci was vele malen sterker, kreeg talloze strafcorners. Maar de bal wilde er niet in, met als resultaat een eindstand van 0-0. De derde wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen van Scholengemeenschap Vestdijk uit Harlingen. De laatste wedstrijd zou bepalend worden voor de poule overwinning. De wedstrijd tegen het Michael College was het meest in evenwicht. Maar uiteindelijk won het Da Vinci College met 1-0. En daarmee heeft het team onder leiding van Jeppe van Diepen een plaats veilig gesteld op de dag waarop om het Nederlands Schoolhockey kampioenschap wordt gestreden. Kortom wordt vervolgd.
Klas 1/2 was minder gelukkig. Zij waren ingedeeld in twee poules van drie teams en alleen de poulewinnaar mocht verder spelen tegen de andere winnaar. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 1-0 tegen het Trinitas College. Ook hier was de wedstrijd tegen het Michael bepalend wie verder mocht spelen. De wedstrijd golfde op en neer. Helaas werd een strafcorner in de laatste seconde benut door het Michael College. En dat betekende uitschakeling voor klas 1/2. Een leuke hockeydag met mooi weer en goeie sfeer.
De stemming zat er goed in.

 

Update van BSM Ride4Kids

Wij zijn druk bezig met vele activiteiten rondom het project. Ten eerste gaat de opbrengst van de docentenmusical naar ons project. Hoe tof! Voor deze gulle daad doen wij natuurlijk ook iets terug voor de docenten. Twee weken terug hebben we tijdens hun repetities een paaslunch voor ze bereidt en binnenkort gaan wij ook voor hun diner zorgen tijdens de musical zelf. De leraren hebben allemaal genoten van de lunch en het diner zal zonder twijfels ook een succes worden! Daarnaast zijn wij ook druk bezig met het organiseren van een sponsorloop op basisschool de Akkerdijk in Purmer-Noord. Deze gaat plaats vinden in de meivakantie als de kinderen van de basisschool nog even naar school moeten. Ook zijn wij afgelopen dinsdag begonnen met de eerste fietsrit. We hebben onze fiets opgehaald en daarna zijn we gaan oefenen op een parkeerplaats. We zijn begonnen met rondjes fietsen, daarna gingen we slalommen en tot slot hebben we scherpe bochten gemaakt. Het was even wennen maar inmiddels hebben we de meeste technieken al redelijk onder de knie. Binnenkort gaan we dan eindelijk de weg op en kunnen we beginnen met onze trainingen! Misschien zien jullie ons binnenkort wel voorbijfietsen!

Daarnaast zijn we allemaal bezig met onze eigen kleine projectjes om geld op te halen voor Ride4Kids. Hou onze sociale media in de gaten voor meer updates hierover. #ride4kids #beatthemito

Mamma Mia, de docentenmusical voor het goede doel

Jaaaaa we zijn weer bezig met de voorbereiding van de docentenmusical. Het wordt de tweede keer dat deze musical wordt opgevoerd. Het muzikale en hilarische hoogtepunt van het jaar (in ieder geval voor de deelnemende docenten). Op Goede Vrijdag kwam de cast bij elkaar voor de repetitie. Eerst een tekstrepetitie en daarna met liveband op het podium in het theater. Tijdens de  tekstrepetitie bleek dat sommige docenten zich nog een beetje moesten inleven in de rol. Misschien kwam het doordat ze de tekst pas voor het eerst lazen. Niets menselijks is ze vreemd, toch?

Natuurlijk moest de inwendige mens ook versterkt worden en daar zorgde het team van 5 ath BSM voor. Zij gaan dit jaar voor Ride4Kids fietsen, een actie voor kinderen met een stofwisselingsziekte. De opbrengst van de twee voorstellingen van Mamma Mia gaat naar dit doel. De voorstellingen zijn op 18 mei in het theater op school. Zorg dat je erbij bent!

 

 

 

 

 

Na de lunch de doorloop in het theater. Daar moest elke scene gespeeld en gezongen worden. Flink passen en meten om iedereen op het podium een plek te geven en het jaarlijkse gestoei met de microfoons. Het werd een lange middag maar het belooft weer een geweldige voorstelling te worden.

Bezoek 5 ath BSM aan informatiemiddag Ride4Kids

Zaterdag 12 maart waren wij (Joya, Lois en Pepijn) samen met meneer van Diepen naar de Ride4Kids bijeenkomst in Amersfoort om uitleg te krijgen over de organisatie en natuurlijk het evenement waar we allemaal naar uitkijken; de Pyreneeënchallenge.

Gerald Croes, de oprichter, opent de bijeenkomst. Hij verteld over het ontstaan van de stichting. Hij heeft zelf een zoontje met een stofwisselingsziekte genaamd Perez. Perez is nu 11 jaar maar de doktoren hadden Gerald verteld dat hij maar 10 jaar zou worden. Gerald verteld ook over hoe dagelijkse activiteiten voor Perez erg moeilijk kunnen zijn omdat hij moeilijk functioneert. Indrukwekkend als je het hoort, hoe een enorme impact dit heeft op het dagelijks leven. Sander IJzerman, de andere oprichter, heeft een dochter Veere met dezelfde ziekte als Perez. Ook hij verteld over Veere haar dagelijks leven.

Daarna vertelden Gerald en Sander over het samenwerkingsverband met andere stichtingen die voor zelfde doel werken en hoe ze er op waren gekomen om fietsproject op te starten met als doel geld op te halen om iets aan de ziekte te doen. Het eerste evenement was van Barcelona naar Nijmegen fietsen. Ze begonnen met 30 man en waren geëindigd met politiebegeleiding en ruim 100 sympathisanten. Toen ze door de Pyreneeën kwamen en dachten ze “hier moeten we iets organiseren”.

Daarna komt Arnoud Croes, hij verteld iets over het fietsen en de routes. Hij maakt de routes zelf.

Al met al was het voor ons een interessante dag. We hebben veel geleerd en we zijn nog enthousiaster geworden om geld op te halen voor de kinderen. Vergeet niet te doneren www.ride4kids.nl om te zorgen dat er een medicijn komt voor deze vreselijke ziekte!

BSM 5 atheneum

#Ride4Kids

#beatthemito

Bsm tijdens het open huis

Open dag
Op woensdag 7 februari was er een open huis op het Da Vinci College. Natuurlijk was de bsm klas van 5 vwo ook van de partij. In een speciaal ingericht lokaal met poster, fietskleding en fietsen vertelden 3 leerlingen over het goede doelen project dat we doen: geld ophalen voor kinderen met een stofwisselingsziekte en als tegenprestatie meedoen met de Pyreneeën Challenge en paar joekels van bergen opfietsen. Er werd verteld wat bsm eigenlijk is, wat wij gaan doen en wat je eigenlijk allemaal leert als je zo een project opzet. Veel toekomstige leerlingen waren erg enthousiast over het vak bsm omdat je veel sport doet. Ook waren ze onder de indruk wat wij gaan doen, namelijk drie bergen opfietsen in drie dagen voor het goede doel Ride4Kids. Er waren veel reacties op en er is een paar keer gezegd dat iemand wel het vak bsm wil gaan doen. Kortom een geslaagde avond voor ons en de toekomstige Da Vinci leerlingen.

De bsm klas van 5 vwo

Sportdag voor het goede doel: Ride4Kids

Op 20 december was er een sportdag voor de 1ste en 2de klas. De sportdag werd georganiseerd door de klas van 5 vwo bsm. Bij de sportdag werd er geld door de leerlingen opgehaald voor het goede doel Ride4Kids. Deze organisatie helpt kinderen met een energiestofwisselingsziekte, kinderen die vaak niet ouder worden dan 12-16 jaar! Wij gaan met onze bsm klas met de Pyreneeën Challenge meedoen in september en gaan daarvoor ook geld ophalen. De Pyreneeën Challenge houdt in dat we als sportieve prestatie drie bergen in drie dagen gaan opfietsen. Als uitdaging voor het geld willen we 15.000 euro met ons team verzamelen. Daarvoor gaan we allerlei acties organiseren, sponsoren zoeken en bij familie en vrienden langs om ons te helpen.

De leerlingen uit de 1ste en 2de waren onze eerste sponsoren en zij hebben ons flink geholpen. In totaal is er €2704,94 opgehaald! De klas die het meeste geld had opgehaald was de klas 1g met een bedrag van €418,40. De leerling die het meeste geld had opgehaald was Annika Slee uit klas 2t met een totaal van €94,50! De klas en de leerling krijgen een prijs voor de prestatie die zij geleverd hebben. De klas gaat naar Jumpskillz en Annika krijgt bioscoopbonnen. Wij willen alle klassen bedanken voor de steun die zij hebben gegeven.
De bsm klas van 5 vwo

Alpentocht 2017, tijdschrift is klaar

Het is alweer een tijdje geleden dat de leerlingen van 6 atheneum BSM de Alpentocht 2017 hebben volbracht. Meer dan een jaar aan hun project gewerkt: acties verzonnen, geld opgehaald, trainingsschema gemaakt en uitgevoerd en uiteindelijk in september het project afgerond. Ruim 14000 euro opgehaald voor Cliniclowns en Fight Cancer en de magische Mont Ventoux met de fiets beklommen, voorwaar geen geringe prestatie. Klik op deze link en neem een kijkje in het tijdschrift dat ze over hun belevenissen hebben gemaakt. Het kan zijn dat de link op mobiele apparaten niet goed werkt, dan moet je de link even op een computer openen.

BSM kijkt eens buiten de deur

BSM is een keuzevak in de bovenbouw en is voor de leerlingen die sportief zijn of meer willen weten over de achtergrond van sport en bewegen en die graag van aanpakken houden. In de excursieweek voor de kerstvakantie stonden er allerlei activiteiten gepland voor deze leerlingen. Klas 4 havo en 4 atheneum floten bij de onderbouw toernooien, klas 5 atheneum organiseerde een sponsorsporttoernooi waarvan de opbrengst voor Ride4Kids was en de examenklassen gingen naar Alkmaar.

In Alkmaar kregen ze een ijshockeyclinic in de ijshal en een atb clinic op het parcours dat om de wielerbaan ligt. IJshockey was niet zo gemakkelijk als dat het eruit zag. De docent draaide heel simpel zijn rondjes en liet soepel de verschillende technieken zien. Toen de leerlingen aan de gang gingen zag het er toch wat anders uit. Gelukkig ging iedereen hard vooruit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de laatste les van 6 atheneum kwam de maitre van schermvereniging En Cavant een demonstratieles geven. De leerlingen waren enthousiast en de vonken vlogen ervanaf. Toen de maskers afgingen zag je allemaal lekker rode koppen.

 

Sportdagen

Traditioneel is de week voor de kerst voor de sectie LO een week waar de zaalsportdagen voor klas 1-2-3 worden gehouden. Elke jaarlaag heeft zijn eigen sport tijdens deze week: klas 1 korfbal, klas 2 basketbal en klas 3 volleybal. De leerlingen van BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij: een keuzevak in de bovenbouw voor leerlingen die bewegen en sport leuk vinden en misschien daar in hun vervolgopleiding iets mee willen doen) zijn de scheidsrechters op deze toernooien. Doel voor hen is om naast een spel te (bege)leiden en de regels te handhaven, iets leren over zichzelf presenteren, te communiceren en omgaan met bv conflicten in het veld. Daarnaast organiseert klas 5 ath BSM zelfstandig een toernooidag en koppelt het toernooi aan een goed doel (Ride4Kids). Thema is: Share your Energy voor het doel “kinderen met energiestofwisselingsziekte”. Kinderen die steeds minder energie krijgen en uiteindelijk zeer jong overlijden. Ze gaan de klassen rond om het goede doel te presenteren, proberen de leerlingen te enthousiasmeren om kleine sponsoren te werven en maken schema’s voor het toernooi en regelen alle andere zaken op de  toernooidag zelf. Dit is hun eerste actie voor Ride4Kids, komend jaar gaan ze meer dingen organiseren om geld te verzamelen. Uiteindelijk gaan ze zelf ook een sportieve tegenprestatie leveren door in de Pyreneeën een aantal cols uit de Tour de France met de fiets te beklimmen.

Daar sta je dan als organisator bij de start van het toernooi, 120 leerlingen kijken je aan wat je gaat zeggen. Best wel moeilijk om dan een goed verhaal af te steken en alle informatie duidelijk over te brengen. Gelukkig hadden ze op deze dag 3 toernooien zodat ze steeds dingen konden verbeteren. Je zag duidelijk dat de vaardigheid toenam en het vertrouwen steeg. Tijdens het toernooi fluiten op het veld, standen bijhouden, ehbo verlenen en een afsluitend praatje met de prijsuitreiking. Een vermoeiende maar leerzame dag voor de leerlingen. Nu nog afwachten wat de opbrengst wordt.