Survival in het Twiske, met mooi weer is het een eitje :)

Klas 2 heeft altijd een survivalsportdag in het Twiske. Doel van de dag zijn allerlei samenwerkingsopdrachten met je groepje tot een goed einde brengen. De start is vanaf school, daarna met je groep naar het Twiske fietsen. Voor sommige groepen al lastig genoeg want hoe lees je nu een kaart? Beetje ouderwets, kan het niet met googlemaps?

Daarna het hele meer in de rondte fietsen en onderweg 9 onderdelen afwerken met je groep. Katapult bouwen, hindernisbaan, kano varen, boogschieten, vlot bouwen, bandencirkel, blindeman, brug opdracht en de speelsloot.

Door het mooie weer was het dit jaar eigenlijk een eitje. Niet afzien in de kou en regen maar lekker in het zonnetje en af en toe een verfrissende duik in het water. Drie dagen was het perfect weer en werd er prima samengewerkt.

Uitslag:

Dinsdag won 2C2, woensdag 2A3 en donderdag 2U2.

 

 

Bosloop klas 1 en 2

Traditioneel op de laatste lesdag van het jaar de bosloop voor klas 1 en 2. Een duurloop van 4 km door het Purmerbos. Dit jaar met heel goed weer, dat is wel eens anders geweest. Gelukkig was het in de ochtend nog niet te warm en de waterpost halverwege was voor vele een mooi rustmoment om even water te drinken en de vochthuishouding weer op peil te brengen.

De uitslagen waren: Klas 1 meisjes:

 1. Nienke de Jonge  17:50
 2. Kirsten de Jong 19:20
 3. Zoë Hellingman 19:53
Klas 1 jongens:
 1. Mark Chavardes 15:30
 2. Adi Causevic 15:52
 3. Cas Helmers 16:13
Klas 1 gemengd:
 1. 1L (1:54:00)
 2. 1K (1:55:36)
 3. 1C (1:57:15)
Klas 2 meisjes:
 1. Manoe van Zoest 17:17
 2. Anniek Tump 17:32
 3. Esmee Wagenaar 18:40
Klas 2 jongens:
 1. Dani Bosch 15:50
 2. Souhail Karimi 16:50
 3. Melle Vermaat 16:55
Klas 2 gemengd:
 1. 2P (1:42:26)
 2. 2S (1:59:06)
 3. 2A (2:00:27)

 

Finale Olympic Moves

Vrijdag 8 juni vond de finale van Olympic Moves plaats. Leerlingen van onze school hadden zich geplaatst voor deze finale door hun voorronde, die in april was, te winnen. Atletiek met een team meisjes bovenbouw en jongens klas 1-2, hockey meisjes klas 1-3 en frisbee bovenbouw waren onze finalisten.

Dit jaar was de locatie nieuw. Het Olympisch Stadion in Amsterdam kon dit evenement niet meer hebben, er worden meer dan 25 verschillende sporten gedaan met ruim 5000 deelnemers. Er werd nu uitgeweken naar Papendal en omliggende gemeenten om al deze sportieve leerlingen een mooi toernooi te bezorgen.

De dag begon vroeg met een lange busrit, onderweg werd het weer steeds slechter. Al weken is het mooi weer maar juist deze dag waren de weergoden ons niet goed gezind. De openingsceremonie was nat, een beetje miezerige regen viel uit de hemel. Maar toen het toernooi eenmaal begon werden de hemelsluizen wagenwijd open getrokken. Tot in de middag bleef het regenen en daardoor werd er veel aangepast in het programma. Hockey werd een shoot-out competitie. Alleen de finale, toen het weer droog was, wed een gewone wedstrijd. Atletiek bij de meisjes werd ook aangepast, kogelstoten eruit. De bak was een eendenvijver geworden. Bij de jongens, op een andere locatie, was het kennelijk iets natter want daar werd het hele evenement afgelast. de baan bleef te nat om een veilige competitie te waarborgen. Bij het frisbee hadden we geen last van de regen. Het gras was nat maar dat maakt spectaculaire acties mogelijk. Menig duik in de end-zone zorgde voor een mooie score.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan het eind van de dag ging meisjes atletiek bovenbouw met de derde prijs naar huis en de hockeydames met een tweede prijs. Geen verkeerd resultaat en omdat het in de middag lekker zonnig werd was het uiteindelijk toch een heel mooie dag geworden.

Wanneer leerlingen het naar het zin hebben, dan ……..

Organiseren ze met de klas een leuk uitje en regelen ze alles zelf!
Aan het begin van het schooljaar ging klas 4 havo BSM naar de Mudmasters in Biddinghuizen. Dit maakte deel uit van hun onderwijsprogramma. Een dag meehelpen met de organisatie en als beloning de volgende dag zelf het parcours lopen. Mudmasters is een obstaclerun, dat betekent dat tijdens de loop er steeds hindernissen staan die je moet overbruggen. Samenwerken, elkaar stimuleren, doorzetten en afzien komen daarbij aan bod. De klas had het zo leuk gevonden dat ze aan het eind van het schooljaar hetzelfde nog een keer wilde doen. Geheel op eigen initiatief hebben ze het weekend georganiseerd. Een evenement gevonden, contact met de organisatie gezocht, camping geregeld en vervoer naar de locatie afgesproken. Op zaterdag weer helpen en op zondag zelf het parcours lopen. De video geeft een aardig beeld van hun belevenissen tijdens de Viking Run in Spaarnwoude.

BSM kookt voor docenten

Bijna elk jaar wordt er een docentenmusical opgevoerd. De opbrengst van de avond is bestemd voor een goed doel. Omdat de leerlingen van BSM de lunch en het diner verzorgen voor de docenten krijgen zij de opbrengst voor hun goede doelenactie, Ride4Kids. In september gaan ze naar de Pyreneeën om voor dit doel een paar enorme bergen op te fietsen. De opbrengst van Mamma Mia was 800 euro, een super bedrag waar het team heel blij mee was. #Ride4Kids #beatthemito

BSM helpt mee met sponsorloop op basisschool de Akkerdijk

 

Wij hadden vakantie maar de leerlingen van de basisschool de Akkerdijk nog niet. Zij hadden in het kader van de koningsspelen een hele sportieve week achter de rug en een van de activiteiten was een sponsorloop. Samen met de ouderraad van de basisschool hebben wij deze georganiseerd. In de weken voor de 25 ste hebben wij aan alle klassen een presentatie gegeven over ons project en de organisatie waarvoor wij geld willen ophalen: Ride4kids voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Na veel mails en overleg was het 25 april 2018 eindelijk zo ver, vandaag gaan wij helpen op de sponsorloop op de Akkerdijk, de hele school gaat de sponsorloop lopen om geld op te halen voor het  goede doel, Ride4Kids. We waren al vroeg aanwezig zijn om vlaggetjes op te hangen, onze banners op te hangen, stempelposten neerzetten en nog veel meer.

Vanaf 9:00 werd het startsein gegeven en gingen de eerste groepen beginnen. Zij hebben allemaal een half uur rondjes gerend om geld op te halen. Daarbij moesten ze langs verschillende stempelposten rennen om een stempel te krijgen. En nadat ze een half uur hun best hebben gedaan kregen ze allemaal wat eten en drinken. Natuurlijk bleven de peuters ook niet stilzitten. Zei hebben ook een kleine sponsorloop gehouden.

En na een ochtend stempels uitdelen, eten en drinken uitgedeeld, en mee rennen met de kinderen zat het er al weer op. Wat ging de tijd snel en wat een inzet hebben alle kinderen getoond. Super leuk om te zien. Binnenkort krijgen we te horen hoeveel geld de kinderen hebben opgehaald. En natuurlijk laten wij dat zo snel mogelijk weten!

Olympic Moves voorronden voetbal, atletiek en hockey

In april worden traditie getrouw altijd de voorronde van enkele buitensporten van Olympic Moves georganiseerd. De voetbalteams moesten naar Zevenaar en konden helaas geen potten breken. De atleten gingen naar Almere en de meisjes van het schoolteam en de jongens van klas 1-2 wisten zich te plaatsen voor de finale op Papendal in juni. De frisbeeërs gingen naar Haarlem en wisten zich ook te plaatsen voor de finale.

En op maandag 16 april was het de beurt aan de hockeyers om de voorronde te spelen van Olympic Moves. Met een meisjes team klas 1/2 en een meisjes team klas 3/4 hebben we in Heerhugowaard gespeeld.
Het oudste meisjesteam begon met een dik verdiende 2-0 overwinning tegen de organiserende school het Trinitas College. Daarna volgde een wedstrijd tegen onze clubgenoten … het JEL. Het Da Vinci was vele malen sterker, kreeg talloze strafcorners. Maar de bal wilde er niet in, met als resultaat een eindstand van 0-0. De derde wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen van Scholengemeenschap Vestdijk uit Harlingen. De laatste wedstrijd zou bepalend worden voor de poule overwinning. De wedstrijd tegen het Michael College was het meest in evenwicht. Maar uiteindelijk won het Da Vinci College met 1-0. En daarmee heeft het team onder leiding van Jeppe van Diepen een plaats veilig gesteld op de dag waarop om het Nederlands Schoolhockey kampioenschap wordt gestreden. Kortom wordt vervolgd.
Klas 1/2 was minder gelukkig. Zij waren ingedeeld in twee poules van drie teams en alleen de poulewinnaar mocht verder spelen tegen de andere winnaar. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 1-0 tegen het Trinitas College. Ook hier was de wedstrijd tegen het Michael bepalend wie verder mocht spelen. De wedstrijd golfde op en neer. Helaas werd een strafcorner in de laatste seconde benut door het Michael College. En dat betekende uitschakeling voor klas 1/2. Een leuke hockeydag met mooi weer en goeie sfeer.
De stemming zat er goed in.

 

Update van BSM Ride4Kids

Wij zijn druk bezig met vele activiteiten rondom het project. Ten eerste gaat de opbrengst van de docentenmusical naar ons project. Hoe tof! Voor deze gulle daad doen wij natuurlijk ook iets terug voor de docenten. Twee weken terug hebben we tijdens hun repetities een paaslunch voor ze bereidt en binnenkort gaan wij ook voor hun diner zorgen tijdens de musical zelf. De leraren hebben allemaal genoten van de lunch en het diner zal zonder twijfels ook een succes worden! Daarnaast zijn wij ook druk bezig met het organiseren van een sponsorloop op basisschool de Akkerdijk in Purmer-Noord. Deze gaat plaats vinden in de meivakantie als de kinderen van de basisschool nog even naar school moeten. Ook zijn wij afgelopen dinsdag begonnen met de eerste fietsrit. We hebben onze fiets opgehaald en daarna zijn we gaan oefenen op een parkeerplaats. We zijn begonnen met rondjes fietsen, daarna gingen we slalommen en tot slot hebben we scherpe bochten gemaakt. Het was even wennen maar inmiddels hebben we de meeste technieken al redelijk onder de knie. Binnenkort gaan we dan eindelijk de weg op en kunnen we beginnen met onze trainingen! Misschien zien jullie ons binnenkort wel voorbijfietsen!

Daarnaast zijn we allemaal bezig met onze eigen kleine projectjes om geld op te halen voor Ride4Kids. Hou onze sociale media in de gaten voor meer updates hierover. #ride4kids #beatthemito

Mamma Mia, de docentenmusical voor het goede doel

Jaaaaa we zijn weer bezig met de voorbereiding van de docentenmusical. Het wordt de tweede keer dat deze musical wordt opgevoerd. Het muzikale en hilarische hoogtepunt van het jaar (in ieder geval voor de deelnemende docenten). Op Goede Vrijdag kwam de cast bij elkaar voor de repetitie. Eerst een tekstrepetitie en daarna met liveband op het podium in het theater. Tijdens de  tekstrepetitie bleek dat sommige docenten zich nog een beetje moesten inleven in de rol. Misschien kwam het doordat ze de tekst pas voor het eerst lazen. Niets menselijks is ze vreemd, toch?

Natuurlijk moest de inwendige mens ook versterkt worden en daar zorgde het team van 5 ath BSM voor. Zij gaan dit jaar voor Ride4Kids fietsen, een actie voor kinderen met een stofwisselingsziekte. De opbrengst van de twee voorstellingen van Mamma Mia gaat naar dit doel. De voorstellingen zijn op 18 mei in het theater op school. Zorg dat je erbij bent!

 

 

 

 

 

Na de lunch de doorloop in het theater. Daar moest elke scene gespeeld en gezongen worden. Flink passen en meten om iedereen op het podium een plek te geven en het jaarlijkse gestoei met de microfoons. Het werd een lange middag maar het belooft weer een geweldige voorstelling te worden.