Op de top!

Vandaag dag 3 van onze BSM trip voor het goede doel. De beklimming van de Mont Ventoux vanuit Malaucene. Een van de drie mogelijkheden om de top te beklimmen. Vrijdag staan de andere twee kanten op het programma.  De beklimming van vandaag was met 21 km en ruim 1600 hoogtemeters en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,6 % een pittige klus. Als warming-up zijn we rustig via de Col de Madeleine naar Malaucene gefietst om vanaf daar te beginnen aan de beklimming.

We begonnen met drie bussen ( 3 groepjes met een leraar als “buschauffeur”) maar al gauw vielen deze uit elkaar, omdat iedereen liever op een eigen tempo ging fietsen. We zijn in een rustig tempo aan de berg begonnen en namen om de 5 km een korte pauze om onze bidons even bij te vullen en om het peloton weer bij elkaar te krijgen want anders zouden we teveel verspreid over de berg fietsen en zouden de begeleiders het overzicht niet meer hebben. Dat was toch al lastig voor ze want ook deze heren moesten best wel diep gaan.

Na de laatste pauze begonnen we aan de laatste 5 km richting de top van de Mont Ventoux. Misschien wel het mooiste gedeelte van de klim want op de helft van deze laatste kilometers werd de bosachtige omgeving verruild voor het kale vlakke maanlandschap waar de Mont Ventoux om bekent staat en was de top al in zicht. We kregen de laatste kilometers niet cadeau want het werd nog gemeen steil. Om de beurt kwamen we aan bij de top. Op de top hadden we even tijd genomen voor wat broodjes en een paar foto’s. Daarna onze jasjes aan omdat het best wel fris was als we zouden afdalen. Vervolgens begonnen we aan de steile afdaling richting Bédoin. Deze afdaling was spectaculair, net een achtbaan. Wij hielden de snelheid redelijk binnen de perken en bereikte veilig Bedoin. Thuis aangekomen zochten we direct verkoeling en rust bij het zwembad, terwijl een klein deel van de groep begonnen aan de voorbereiding van het avondeten.

Wij zijn trots dat wij dit als groep hebben kunnen presteren en zijn blij dat we elkaar konden feliciteren zonder op de grond neer te vallen van vermoeidheid. Dit heeft ons veel vertrouwen gegeven voor de beklimming van vrijdag. Morgen genieten wij van een welverdiende rustdag, maar staan wij vroeg op om de wandelaars van de actie “grootverzettegenkanker” de berg op te helpen en een hart onder de riem te steken als vrijwilligers. Het evenement is namelijk verdeeld over twee dagen. Morgen starten de wandelaars en hardlopers met hun beklimming van de Ventoux. Onderweg staan er 4 verzorgingsposten, waarvan wij als groep er twee gaan bemannen. We geven dan drinken en iets te eten aan de deelnemers. Rond 12 uur zijn we dan klaar en gaan we ons voorbereiden voor vrijdag. We gaan de fietsen rijklaar maken, schoonmaken en voorzien van een stuurbordje. daarna pannenkoeken bakken en dan vroeg naar bed. Sommige van ons team willen de berg namelijk twee keer beklimmen.

Een gedachte over “Op de top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *