Nieuw onderwijsmodel

Wat is de volgende stap, nu wij met z’n allen online zijn?

Volgens de nieuwe docent Informatica kunnen wij de leerlingen meer vrijheid in de eigen ontwikkeling geven door hen zelfstandig HTML of Scratch tutorials door te laten lopen.

Het wordt al jaren gezegd dat dit mogelijk is maar ik heb het nog geen docenten zien doen. Daarom kijk ik met interesse naar het concept dat Bjorn tot uitvoer aan het brengen is.

Een gedachte over “Nieuw onderwijsmodel

  1. “Power to the people! Stick it to the (wo)man!” *

    Ik zag van de week de film Captain Fantastic, over een gedesillusioneerde vader die zijn kinderen zelf opleidt en opvoedt, ver van het stadsgedruis. Deze kinderen waren stuk voor stuk kleine genietjes en vaardig in de levensvaardigheden die zo broodnodig zijn. Hoewel,… digitaal waren ze volkomen groen. Echter, het credo* van het gezin, daar kan ik me zeker in vinden.

    Hoe belangrijk is die digitale opvoeding? En hoe breng je zoiets ten uitvoer? Waarom doen ze het niet zelf? Mij viel op hoe hulpeloos een klas kan zijn als ze geen duidelijke input krijgen. En als de docent in een andere wereld leeft dan de leerlingen, hoe effectief kan dat leren dan zijn?

    Het internet geeft eindeloze toegang tot leermogelijkheden en er zijn al evenzoveel instanties die dat begrijpen. Het enige dat de docent hoeft te doen is de weg te wijzen. En ook daarbij heeft de docent soms de input van de leerling nodig. Dat heb ik geleerd in mijn eerste uur bij Da Vinci!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *