Havo 4 BSM naar de Mud Masters

Het weekend van 22 en 23 april was voor 4 havo BSM zeer speciaal. Niet alleen omdat ze mee gingen helpen als vrijwilliger tijdens de Mud Master maar ook omdat ze op zondag deze obstacle run zelf zouden lopen. Vorig jaar voor de eerste keer voor de Havo in Biddinghuizen en nu in de Haarlemmermeer op het oude Floriade terrein.

Mud Masters is een mega groot evenement waarbij je met een team verschillende obstakels moet overwinnen en samen een zwaar parcours aflegt. De tijd is niet belangrijk, teamwork daar gaat het om. In het kader van samenwerken, sportieve uitdaging en helpen met organiseren is dit een mooi evenement om met BSM aan mee te doen.

Op zaterdag werd er geholpen met de organisatie. Begeleider bij een van de obstakels en bij de balie staan voor de inname van de tassen van de deelnemers waren de belangrijkste klussen. Het was een hele koude lange dag maar de leerlingen hebben hun taak uitstekend gedaan. Bijna 15.000 deelnemers kwamen langs de obstakels. Na afloop van de dag gezamenlijk eten in de McDonalds voor een gezellige afsluiting.

De volgende dag was het misschien nog kouder, de koppies van de leerlingen iets bleker dan gisteren. Ze hadden gezien hoe zwaar het was toen ze als begeleider bij een onderdeel stonden. Nu moesten ze er zelf aan geloven. 12 km buffelen in de modder en de kou. Het eerste onderdeel was gelijk raak: tijgeren door de modder! Als je al de illusie had om zo lang mogelijk droog en schoon te blijven was dat nu al mislukt. Daarna volgden vele obstakels waarbij de leerlingen elkaar hielpen en steeds meer als een team naar elkaar toe groeiden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *