Olympic Moves voorronden voetbal, atletiek en hockey

In april worden traditie getrouw altijd de voorronde van enkele buitensporten van Olympic Moves georganiseerd. De voetbalteams moesten naar Zevenaar en konden helaas geen potten breken. De atleten gingen naar Almere en de meisjes van het schoolteam en de jongens van klas 1-2 wisten zich te plaatsen voor de finale op Papendal in juni. De frisbeeërs gingen naar Haarlem en wisten zich ook te plaatsen voor de finale.

En op maandag 16 april was het de beurt aan de hockeyers om de voorronde te spelen van Olympic Moves. Met een meisjes team klas 1/2 en een meisjes team klas 3/4 hebben we in Heerhugowaard gespeeld.
Het oudste meisjesteam begon met een dik verdiende 2-0 overwinning tegen de organiserende school het Trinitas College. Daarna volgde een wedstrijd tegen onze clubgenoten … het JEL. Het Da Vinci was vele malen sterker, kreeg talloze strafcorners. Maar de bal wilde er niet in, met als resultaat een eindstand van 0-0. De derde wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen van Scholengemeenschap Vestdijk uit Harlingen. De laatste wedstrijd zou bepalend worden voor de poule overwinning. De wedstrijd tegen het Michael College was het meest in evenwicht. Maar uiteindelijk won het Da Vinci College met 1-0. En daarmee heeft het team onder leiding van Jeppe van Diepen een plaats veilig gesteld op de dag waarop om het Nederlands Schoolhockey kampioenschap wordt gestreden. Kortom wordt vervolgd.
Klas 1/2 was minder gelukkig. Zij waren ingedeeld in twee poules van drie teams en alleen de poulewinnaar mocht verder spelen tegen de andere winnaar. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 1-0 tegen het Trinitas College. Ook hier was de wedstrijd tegen het Michael bepalend wie verder mocht spelen. De wedstrijd golfde op en neer. Helaas werd een strafcorner in de laatste seconde benut door het Michael College. En dat betekende uitschakeling voor klas 1/2. Een leuke hockeydag met mooi weer en goeie sfeer.
De stemming zat er goed in.

 

Een gedachte over “Olympic Moves voorronden voetbal, atletiek en hockey

  1. De jongens van klas 1/2 werden 1e in Almere en hebben zich ook geplaatst. Mooie beker mee naar school Er werd zelfs een individuele prijs gewonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *