Nieuwe kleding

Na al maanden hard trainen in gesponsorde shirtjes krijgen we nou eindelijk de mooie nieuwe shirtjes met de ”vrienden van BSM” erop. Wij hadden de mogelijkheid deze op te halen op 20 mei, natuurlijk onder de corona voorwaarden. Met z’n allen 1 uur verzamelen op school, natuurlijk iedereen op de fiets om gelijk een training mee te pakken, de mooie pakkies passen en een prachtige groepsfoto maken om te pronken met onze nieuwe accessoires.

Nu we al een paar maandjes in de, door Rabobank en de Hypotheekshop gesponsorde, shirtjes rijden, hebben deze shirtjes al veel meegemaakt tijdens de kilometers die er gereden zijn. Zoals het snelle rondje van Tom van gemiddeld 32,4 km/h, het lange ritje van Thom naar Rotterdam en weer terug van 176 km, het ongelofelijke lange ritje van meneer Van Diepen van 300 km en het ijsje van Beau en Teuntje in Edam.

Als doel hadden wij 21.000 km vastgesteld om minstens als groep te rijden, we zitten nu al op de 11.022 km. We zitten nu al over de helft maar we hebben nog veel kilometers te maken om voorbereid straks die bergen op te gaan!

Bij deze ook nog niet te vergeten, STEUN ONS, als jullie dat nog niet gedaan hebben. Dit stellen wij natuurlijk erg op prijs en de kinderen met deze ziekte hebben jullie hard nodig!
https://www.ride4kids.nl/category/team-davincicollege/

Melissa heeft een donatiebox bij de Jumbo supermarkt mogen plaatsen. Via Facebook deelt ze haar bericht.

Bij de Jumbo op het Gildeplein kan je je lege flessen bon doneren aan Ride4Kids. Hierdoor steun je mij en het geld gaat naar het goede doel. Het geld gaat naar onderzoek voor de energiestofwisselingsziekte waar nog geen medicijn voor is.

Als je geen boodschappen doet bij de Jumbo maar wil je toch geld doneren en mij steunen kan je doneren via de link https://www.ride4kids.nl/deelnemer/melissa-de-ruijter/

Kim en Noa zijn ook een kaartenactie begonnen.

Hoi, wij zijn Kim en Noa
Wij doen BSM en zetten ons dit schooljaar in voor Ride4kids. Nu kunnen wij helaas geen grote evenementen organiseren om geld op te halen voor dit goede doel maar wij blijven niet stilzitten en hebben toch iets bedacht. In samenhang met Corona hebben wij het volgende bedacht. U kunt bij ons een (zelfgemaakte) kaart versturen om elkaar een hart onder de riem te steken. Voor maar €2,50 (of 2 voor €4,00) koopt u een kaartje en zorgen wij ervoor dat ze op het juiste adres terecht komen. Hieronder vindt u de kaartjes waaruit u kunt kiezen. Wilt u ook een kaartje sturen? Stuur ons dan een berichtje via facebook, Instagram (@kimmsalabim of @noaa_vg) of stuur een mailtje naar kaart4kids@gmail.com. Zet hierin wat er in het kaartje moet komen te staan en het bezorgadres en dan regelen wij de rest! Voor eventuele vragen kunt u ons ook een berichtje sturen.
De opbrengsten van de kaartjes gaan natuurlijk naar Ride4kids.

Alvast bedankt!
Groetjes Kim en Noa

Delen mag natuurlijk altijd!!

Eerste trainingen zijn begonnen!

Gelukkig hebben we onze fietsen eerder kunnen ophalen dan gepland en zijn wel allemaal begonnen met trainen. De sluiting van de school door de corona-crisis gooide een beetje roet in het eten. De trainingen moeten allemaal worden opgenomen en bijgehouden via Strava. Want als het niet op Strava staat is het niet gebeurd😜. Iedereen kan zo zien waar en wanneer je traint en je kan mensen toevoegen. Heel handig en heel belangrijk om je eigen trainingen bij te houden.

De eerste rit hebben we in kleine groepen gedaan. Dus gingen wij er lekker op uit, maar dat ging niet bij iedereen zo goed. Zo was de band van Thom al na 5 minuten fietsen lek. Tibbe sprak van te voren af om met Thom naar het verzamelpunt te fietsen waar we met iedereen hadden afgesproken om onze eerste rit te rijden. Op hun weg daarnaar toe zei Thom al meerdere keren dat z’n achterband erg zacht was en het redelijk zwaar fietsten was. Toen Tibbe achter hem reed keek hij even en inderdaad, z’n achterband zag er heel zacht uit. Eenmaal bij het verzamelpunt aangekomen hadden we z’n achterband opgepompt en we waren ready to go. Toen, na de eerste paar kilometers werd het weer zwaar fietsen voor Thom en wat bleek, lekke band. Na een goeie 20 minuten gestoeid te hebben met z’n band was hij geplakt en opgepompt en konden we ons eerste rit echt beginnen.

Het kan niet altijd goed gaan natuurlijk, maar daar leer je van. Het weerhoudt ons er in ieder geval niet van om verder te trainen.

Fietsen opgehaald

Dinsdag 17 maart 2020, het was een rare dag voor iedereen. We konden natuurlijk niet meer naar school maar kregen gelukkig de mogelijkheid om ons kluisje nog te legen. Wij als BSM leerlingen hadden een iets groter kluisje met iets meer inhoud. Wij kregen namelijk de mogelijkheid om onze fietsen op te halen zodat we wel (met gepaste afstand natuurlijk en in kleine groepjes) konden trainen. We kregen allemaal onze fietsen toegewezen en werd helemaal naar ons afgesteld. Ook kregen we onze eerste kledingset zodat we wel in stijl over de fietspaden kunnen racen.

We gingen ook even een stukje proefrijden tot grote hilariteit van de gevorderden onder ons. Ook hadden we de mogelijkheid om met klikpendalen te oefenen. Ook kregen we een helm want #safetyfirst. Dit ging gelukkig allemaal goed en had niemand een ritje ziekenhuis nodig. Ook kregen we nog wat praktische tips zoals hoe je een ketting schoon moet maken en smeren, leerde we schakelen en weten we hoe we een band moeten plakken als die lek is.

Wij begrijpen natuurlijk dat dit nu niet het belangrijkste is, maar we hopen dat iedereen gezond blijft zodat we hopelijk in september ons kunnen focussen op de kindjes met een stofwisselingsziekte vanuit de Pyreneeën.

Voor lucas

Wij weten allang dat we in september gaan fietsen voor Ride4Kids, voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Nou was die term nog best vaag en we hadden wel al het idee dat zo’n ziekte erg is maar wat het precies inhoudt wisten we nog niet echt. Daarom hadden we Linda Olman uitgenodigd die een kind met een stofwisselingsziekte heeft. Ze kwam vertellen over wat een stofwisselingsziekte precies inhoudt en hoe het is om te leven met iemand die een stofwisselingsziekte heeft.

Lucas, haar zoon met stofwisselingsziekte, is nu 18 jaar oud. Hij heeft een oudere broer, een oudere zus en een jonger zusje. Lucas woont nu in een verzorgingstehuis, maar dit is niet altijd zo geweest. Linda begon bij het begin, over dat Lucas als baby vaak huilde en geen slaap kreeg. Ook toen hij opgroeide was hij heel onrustig en vooral heel druk. Naar verjaardagen gaan zat er bijvoorbeeld niet in. Linda liet toen een filmpje zien van Lucas die niet stil kon zitten en die niet luisterde naar wat hem gezegd werd. In het filmpje zag je heel erg duidelijk een heel druk kind, maar de ontwikkeling liep nog goed. Hij begon met praten, hij liep en hoorde wel gewoon alles wat hem gezegd werd. Ze liepen al vanaf het begin in het ziekenhuis door het gedrag van Lucas, ze konden alleen niks vinden. Linda heeft de dokters altijd al gevraagd voor dat speciale onderzoek, maar de dokters zeiden altijd dat het gewoon een druk kind was en Linda werd gewoon niet serieus genomen. Ze hebben zelfs allerlei alternatieve therapieën geprobeerd maar niks hielp. Na 5 jaar konden ze eindelijk het speciale onderzoek bij hem doen waaruit bleek dat hij een stofwisselingsziekte heeft. Linda vertelde dat dit een opluchting was, ondanks dat ze wisten dat er geen medicijn voor is. Ze hadden nu duidelijkheid. Voor de zussen en broer van Lucas was het leven niet altijd even makkelijk. Alle aandacht ging naar Lucas.

Nadat Lucas werd gediagnosticeerd ging hij mentaal en fysiek achteruit. De woordjes die hij kende, de liedjes die hij zong en het rennen wat hij normaal gesproken deed kon hij op een gegeven moment gewoon niet meer. Inmiddels heeft hij het denkvermogen van een baby van 2 maanden. Linda en haar man probeerden hem nog thuis te houden, maar het werd onmogelijk. Daarom zit hij nu in een verzorgingstehuis. Om dit zo te horen is heel heftig en wij hadden niet verwacht dat het zo erg zou zijn. En als iemand als Linda erover komt vertellen komt het opeens wel heel dichtbij. Het is natuurlijk altijd goed om iets te doen voor het goede doel, maar dit goede doel is nou eenmaal anders. Het is zo onbekend dat zelfs wij, voordat we het goede doel hadden gekozen, niet inzagen hoe erg de gevolgen waren van deze erge ziekte. Lucas is nu 18, en er is bekend dat mensen met zo een type stofwisselingsziekte niet heel veel ouder worden. Daarom zei Linda ook dat ze langzaam afscheid aan het nemen zijn, wat echt hartverscheurend is om te horen.

Wij willen Linda bedanken voor haar verhaal en wij gaan zeker ons best doen om in deze tijd zo veel mogelijk geld op te halen!

Doneren kan via: https://www.ride4kids.nl/category/team-davincicollege/

Een gek idee?

Leerlingen verbazen je elke dag weer. Komend jaar voor de 10e keer het fietsproject voor het goede doel. Elk jaar een uitdaging om de leerlingen goed voorbereid aan het fietsevenement te laten deelnemen. Hadden we vorig jaar Mike die een recordaantal van 2500 km trainde, dit jaar hebben iets anders bijzonders. Thom wilde wel een vriend bezoeken en deed dat op de racefiets, zou het gelijk een goede training zijn dacht hij. Die vriend woonde in Rotterdam, ritje van 90 km. Terug met de trein was het plan, maar ja in de spits mag er geen fiets mee🙈. Dus stapte hij weer op en reed terug naar Amsterdam. Ruim 170 km legde hij die dag af. Veruit de langste etappe die een leerling in die 10 jaar heeft gereden. Op de foto de Strava gegevens, want als het niet op Strava staat dan is het niet gebeurd.
Steun Thom met zijn actie voor #Ride4kids :https://www.ride4kids.nl/deelnemer/thom-servaas/

REUNIE OUD-LEERLINGEN EN OUD-COLLEGA’S OP HET DA VINCI COLLEGE

Zondag 1 maart was er een reünie georganiseerd voor oud-leerlingen en oud-collega’s van het Da Vinci College. Wij als BSM leerlingen hebben bij deze organisatie geholpen met als doel geld op te halen voor het goede doel Ride4Kids. De BSM-leerlingen hebben bedacht om een loterij te organiseren op deze reünie. Dus zijn we begonnen met de benodigde voorbereidingen, zoals bijvoorbeeld het regelen van wat prijzen. Dit hebben we aangepakt door langs allemaal verschillende soorten winkels te gaan en daar te vragen of ze ons met dit project met een klein prijsje zouden willen sponsoren. Toen de prijzen waren geregeld en de verdere benodigde voorbereidingen gepleegd waren, was het dan zover… de reünie op het Da Vinci College.
Om 12:00 waren de BSM leerlingen aanwezig en rond 14:00 kwamen de eerste mensen binnen. Er kwam zo ongeveer 750 man en de sfeer zat er lekker in! De BSM leerlingen stonden met hun stendje dicht bij de ingang van de aula. Daar konden de mensen hun lootjes kopen voor de loterij en vertelde de BSM leerlingen wat informatie over het goede doel en het project waar we mee bezig zijn.
Om 16:00 uur was het dan zover… de uitslag van de loterij. Veel mensen zijn naar huis gegaan met een mooie prijs, maar dat was natuurlijk maar een leuk kleinigheidje. Waar het echt om draaide is natuurlijk het gebaar van de lootjes kopen: het steunen van dit goede doel. Rond een uur of 18.00 waren de meeste mensen al naar huis en was het voor de BSM leerlingen ook tijd om te gaan afbouwen, het was een geslaagde dag! Het uiteindelijke bedrag wat we hebben opgehaald met deze loterij is €257,-. Wij willen iedereen bedanken voor het meedoen en voor het steunen van dit goede doel ( en natuurlijk voor de gezellige middag 😉 )!

Verder willen wij; Mr Miyagi, Senso sushi&grill, Boekhandel Het Leesteken, Multi ijs, Moccano, Doppio, Zomaar, Casa, Multivlaai, Primera, Pieter van Meel, Florissant VOF Bloembinderij en Madelief, ontzettend bedankt voor het sponsoren van de prijzen!

Opbrengst kerstsportdagen 2019: 5757,00 euro!

In december zijn we alle eerste en tweede klassen langs gegaan om een presentatie te houden over ons project en onze steun voor het goede doel. Wij hebben alle leerlingen gevraagd om ons te helpen en zoveel mogelijk geld op te halen voor Ride4Kids! Na de sportdag hebben we alle enveloppen verzameld en zijn we begonnen met tellen. Dit duurde even maar uiteindelijk was duidelijk wie het meeste geld hadden opgehaald. De klas en de 3 individuele leerlingen die het meeste geld op hebben gehaald krijgen natuurlijk een leuk prijsje. In totaal is er 5757 euro opgehaald! Een geweldig resultaat waar we zeer trots op zijn.

Dit zijn de winnaars:
De klas die het meeste geld op heeft gehaald is 1A! Ze hebben in totaal een bedrag van 640,63 euro opgehaald en mogen daarom een dagje springen bij Jumpskillz.

De 3 leerlingen die individueel het meeste geld hebben opgehaald zijn:
1. Yvy Ta uit 2T met 233,60 euro.
2. Dong uit 1A met 220,10 euro.
3. Sherrie uit 1S met 165,00 euro.
Deze 3 leerlingen krijgen ieder een bioscoopbon van Vue Purmerend.

Wij willen Jumpskillz en Vue Purmerend heel erg bedanken voor het sponsoren van de prijzen en natuurlijk ook alle leerlingen die geld hebben opgehaald voor Ride4Kids!

Vrienden van BSM

Het goede doelen project van BSM is niet mogelijk zonder de medewerking van enkele bedrijven die ons ondersteunen met een bijdrage of met materiaal. Met dit geld en gesponsorde producten kunnen wij het team nog beter faciliteren. Denk aan fietskleding, vervoer, fietsmateriaal en andere zaken. Van Erkamp Reclame kregen we deze banner om de “Vrienden van BSM” nog beter zichtbaar te maken. Bedankt Erkamp.

Het laatste bedrijf dat ons ondersteund is Matcon. Welkom bij de club.

Kerstsportdagen

Sportdag klas 1 en 2 Da Vinci 2019

Voor de kerstvakantie was het dan zover, onze eerste inzamelactie voor ride4kids!

Een van de grote opdrachten van de BSM klas is om een sporttoernooi voor de onderbouw te organiseren en daarmee geld op te halen voor het goede doel. Taken die er zijn: draaiboekje maken, taken onderling verdelen, uitzoeken welke klassen wanneer moeten spelen, schema’s maken, regels leren, spel leren begeleiden, presentatie voor in de klassen om goede doel te promoten maken, de presentaties geven (ongeveer 20 keer) en enveloppen en sponsorkaarten uitdelen, etc.

Na vele voorbereiding was het eindelijk zover, de eerste sportdag was aangebroken. De leerlingen hadden al veel geoefend met korfbal in de LO les en hadden er zin in. Daarbij hadden ze (bijna) allemaal hun opgehaalde geld voor Ride4kids mee. Rond 8:30 stroomde alle leerlingen van de klassen binnen en kon het eerste toernooi om 8:45 beginnen. Na veel fanatieke, maar sportieve wedstrijden bleek 1A toch echt de beste te zijn en als kleine prijs kregen ze allemaal een koek.

Na een korte pauze waarin de BSM leerlingen en de leraren even wat konden eten en alvast de voorbereidingen konden treffen voor het tweede toernooi, stroomde de volgende leerlingen alweer binnen. Weer konden de kinderen hun enveloppen inleveren bij de BSM leerlingen en begonnen de wedstrijden om 11:45, de leerlingen werden gecoacht door de leraren aan de kant en de BSM scheidsrechters grepen in als het spel niet eerlijk verliep. Na weer een succesvol toernooi, was klas L1 toch de beste. Het laatste toernooi liep weer net zo soepel en na vele wedstrijden bleek 1Q de beste van het laatste toernooi te zijn. De leerlingen gingen naar huis en na het opruimen en een kleine reflectie konden de leraren en de BSM leerlingen, na een sportieve dag ook naar huis. Om de volgende dag weer fris en fruitig klaar te staan.

Uiteindelijk hebben we 6 toernooien georganiseerd voor bijna 500 leerlingen.