BSM bereikt mijlpaal!

In 2010 was het eerste goede doelen project voor BSM. In de 5e klas werd er ingeschreven voor Alpe D’Huzes en moesten de leerlingen van deze klas aan de bak om sponsorgeld binnen te halen. Dat lukte heel goed en er werd €30.000,- opgehaald. In de jaren daarna werden er aan verschillende andere projecten voor goede doelen gewerkt. Dit jaar deed 5 havo BSM ook een duit in het zakje met de actie voor Fleur.
De huidige klas 5 VWO BSM is druk bezig voor Groot verzet tegen kanker. In september moet de Mont Ventoux bedwongen worden en de opbrengst van de klas gaat deels naar het KWF en naar het inloophuis “Wij allemaal” .
In de 6 jaar dat er actie is gevoerd is er nu €100.000 euro opgehaald, voorwaar geen geringe prestatie. Natuurlijk gaat BSM door met actie voeren en staat de volgende BSM klas al weer te trappelen van ongeduld om hun acties te organiseren en een sportief doel te bepalen.

BSM 5 Havo haalt alle doelstellingen op de Weissensee.

Op vrijdag 23 januari ging het dan eindelijk gebeuren. Na ruim een jaar voorbereiding moest er eindelijk geschaatst worden voor het goede doel: de blades van Fleur. Om 7 uur in de ochtend was de start, dat was een machtig mooi gezicht. Zo’n duizend deelnemers in het donker op het ijs met allemaal een lichtje op. Gelukkig werd het na de start al snel licht en kon iedereen met goed zicht veilig verder schaatsen. Het hele team deed het geweldig, iedereen schaatste meer dan hij of zij gedacht had. Uiteindelijk werd er ruim 2750 km door het team geschaatst en dit bracht 4400 euro op. Samen met het al opgehaalde geld van de andere acties kwam de teller boven de 13.000 euro uit. Een geweldig resultaat want dat betekent dat Fleur haar blades kan laten maken. Op de websiste http://bsm.psg.nl/nieuwsartikelen/ kan je alle foto’s zien. Hier op de codex het filmpje van de avonturen van BSM 5 Havo.

BSM 5 havo wint Men of the match award

In de kerstvakantie heeft 5 havo BSM hun cheque van €1000,- uitgereikt gekregen. Ze kregen deze cheque voor hun actie voor Fleur. In januari gaan ze naar de Weissensee om voor Fleur zoveel mogelijk kilometers te schaatsen. Voor elke kilometer die ze afleggen krijgen ze een bepaald bedrag. Na hun actie hopen ze voor Fleur blades te kunnen kopen zodat zij zich tot een paralympische atlete kan ontwikkelen. Op de website van Men of the match kun je meer zien van de uitreiking van de cheque.

Korfbal sportdag klas 1

Donderdag 18 december hadden de eerste klassen hun zaalsportdagen. In de ochtend 3 klassen die verdeeld waren in 9 teams en met elkaar de strijd aanbonden en in de middag de 3 andere klassen.
Na een verbeten strijd was 1S in de ochtend de winnaar , voor 1B en 1A. In de middag ging 1D met de hoofdprijs aan de haal en delfden 1F en 1E het onderspit.
Nu zijn alle zaaltoernooien geweest, alle leerlingen gaan hun sponsorgeld inleveren bij de mentor en na de vakantie volgt de uitslag met de opbrengst van deze toernooien.

De kerstsportdagen

In de week voor de kerstvakantie vinden traditie getrouw de zaalsportdagen voor de onderbouw leerlingen plaats.De derde klassen gaan volleyballen, de tweede klassen spelen basketbal en de eerste klassen spelen korfbal. De bsm leerlingen uit klas 4 en 5 zijn de scheidsrechters.
De toernooien vinden altijd plaats met een sponsoractie voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar twee doelen:
Fleur, een leerling van onze school met een olympische droom. Zij werd een tijdje geleden getroffen door een infectie en mist nu haar onderbenen. Maar sporten wil ze graag en inmiddels doet ze aan atletiek en wil ze de Paralympische spelen halen. Daar heeft ze blades voor nodig. 5 Havo BSM gaat op de Weissensee schaatsen om nog meer geld voor haar op te halen.
Het tweede doel is het KWF en het Inloop huis “Wij allemaal”. Dit inloophuis staat in Purmerend en geeft mensen die met kanker te maken hebben een steuntje in de rug.
In september gaan leerlingen van 5VWO de Mont Ventoux met de fiets beklimmen en op deze manier nog meer geld bijeen halen voor dit doel. Na de vakantie wordt bekend gemaakt hoeveel de leerlingen van de onderbouw voor deze doelen bij elkaar hebben gesport.

Dan de uitslagen:
3D en 3A waren veruit de sterkste bij het volleybal op maandag. Met overmacht wonnen zij hun toernooien.
Bij het basketbal was het spannender, in de ochtend won klas 2D met 2 punten verschil van 2C en 2E.
In de middag was 2T de sterkste en ging met de 1e prijs aan de haal.

BSM op de schaats

Ook dit jaar gingen de leerlingen van 5  Havo BSM samen met 6 VWO BSM naar de schaatsbaan in Alkmaar. 6 VWO ging eerst een rondje rijden op de mountainbike rond het Wielerpaleis. Daar kregen ze les in kombochten, trappetjes, steile klimmetjes en krappe bochten maken op het uitdagende parcours. Je kon zien dat ze het steeds beter onder de knie kregen want de rondjes gingen steeds sneller.

5 Havo begon met ijshockey en ging daarna de 400 meter baan op en kregen schaatsles. Zij zijn aan het trainen voor de Weissensee tocht en wilden graag nog wat aan de techniek schaven. Des te beter de techniek, des te meer kilometers ze zullen afleggen voor het doel van Fleur. Ze schaatsen immers om geld bijeen te sparen voor blades voor Fleur.

Tenslotte ging 6 VWO ook met de stick en puck aan de slag. In het begin wat onwennig maar na wat instructie ging het steeds beter. Uiteindelijk werd met een pittig potje ijshockey de clinic afgesloten.

Deze sportdag maakt deel uit van het BSM programma dat de leerlingen volgen. BSM is een keuzevak waarin  leerlingen andere sporten doen dan in het gewone LO programma. Ook leren ze iets over trainen, EHBO, organiseren en lesgeven.

Website BSM (HAVO) in de lucht!

Na de fantastische berichten van de BSM-groep VWO die de Stelvio afgelopen jaar beklom maakt de school zich op voor een volgende sportieve prestatie van wereldformaat: De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

De leerlingen die vorig jaar in 4havo met BSM startten zijn druk in voorbereiding om tijdens hun examenjaar deze prestatie te gaan leveren. Trainen natuurlijk, maar ook de organisatie hoort erbij. En traditiegetrouw hebben ze zich ook gekoppeld aan een goed doel. Geprobeerd wordt om blades bij elkaar te sparen voor Fleur.

Hoe ver ze zijn, wat ze doen, waar jij mee kunt helpen, waarom en alles daaromheen kun je vanaf vandaag volgen op de speciale website: http://bsm.psg.nl/