Afsluiting

Als afsluiting maakt BSM altijd een magazine. Elke leerling schrijft een stukje over hun eigen ervaring met dit hele project en in groepjes een stukje over de extra dingen die erbij komen kijken. Hiermee is het fietsproject officieel afgesloten. Wat een ervaring was dit, iets wat we nooit zullen vergeten. We willen daarom nogmaals alle sponsoren en donateurs bedanken. Zonder jullie komen wij niet boven aan de top, en dat is juist de bedoeling van dit project. Dankzij de sponsoren, en een beetje van onszelf 😉, hebben we meer dan €26.000 opgehaald voor Ride4Kids. We hebben met onwijs veel plezier gewerkt aan dit project en hopen dat jullie ons met plezier gevolgd hebben! Ride4Kids

Vergeet trouwens niet onze ‘opvolgers’ ook te volgen, want ook zij gaan een topprestatie neerzetten! Davinci4energy 2021

Als u het magazine helemaal wilt bekijken, klik op de link: https://tijdschrift.jilster.nl/pageflip/a70b64bc-c1c9-11ea-9fa6-0272cc19bce6

Ride4kids, alternatieve week voor de Pyreneeën Challenge in Limburg

Vandaag, 7 september 2020, zijn wij met onze klas vertrokken naar het plaatsje Gemmenich in België. We verzamelden met z’n alle bij de atletiekbaan in Purmerend. Rond half 12 zijn we vertrokken en ruim drie uur later zijn wij hier aangekomen. De fietsen zijn toen uitgepakt en nagekeken, zodat we met morgen veilig op pad kunnen allemaal. Nadat we het huis hebben verkend en de kamers hebben ingedeeld hadden we wat tijd om de kamers klaar te maken en te ontspannen. Vervolgens hebben we een schema gemaakt, voor een mini-toernooi. Dit bestond uit frisbee en flagfootball. We speelden vier wedstrijden, twee frisbee en twee flagfootball. Na het toernooi kon iedereen aan zijn taken beginnen. Dit bestond uit koken voor het avondeten, het dekken van de tafel/afwassen, schrijven van persberichten en een groep voor de onverwachte taken. Iedereen moest nog een beetje zijn of haar draai vinden in het huis, maar daarna verliep alles soepel. Het filmpje van onze week in Limburg is in de maak, en het eten staat op het vuur.

Na het eten is er wederom tijd voor ontspanning in de vorm voetbal kijken/ spelletjes spelen. Ook wordt er kort uitgelegd hoe de dag van morgen eruit gaat zien in verband met de eerste fietsdag. Alle voorbereidingen voor morgen zijn gedaan. Morgen weer vroeg op om ons klaar te maken voor onze eerste fietsrit. Iedereen heeft er zin in!

Dag 2 in Limburg!

Vandaag, 8 september 2020, hebben wij onze eerste fietstocht achter de rug. We begonnen onze dag om 8.00 uur met een heerlijk ontbijtje. Na het ontbijt en het klaarmaken van de lunchpakketten was het tijd om ons om te kleden en de fietsen te pakken. Op het programma stond een rit van 80 kilometer voor ons klaar. We moesten in groepjes van vier fietsen, ieder groepje met een eigen begeleider. Om 9:15 startten we aan onze fietsrit. We begonnen gelijk met wat dalen waarna we natuurlijk ook weer moesten klimmen. Al vrij snel hadden we een lekke band, gelukkig de enige van de dag. In de groep zaten ook een paar toppers die een aantal heuvels zelfs een tweede keer beklommen. Toen we halverwege waren hadden we even een korte lunchpauze. Na de pauze begon de echte drama. Teuntje haar derailleur brak af tijdens een klim. Hierdoor kon ze niet meer verder en ging ze in het volgbusje op weg naar een fietsenmaker. De rest vervolgde de weg op de fiets en bij de 55 kilometer hadden we onze tweede pauze. Roel had helaas erg veel last van zijn lies dus hij kon helaas niet verder. Teuntje ging toen verder op zijn fiets. Het volgbusje ging verder op zoek naar een fietsenmaker die tijd had. Na een aantal keer ‘nee’ te hebben gehoord, was het uiteindelijk toch gelukt. Teuntje haar fiets is gelukkig weer gemaakt en ze kan haar fietsavontuur vanaf morgen weer vervolgen. Helaas hadden we nog een kapotte fiets. De fiets van Sandy, de moeder van Beau, schakelde niet meer goed. Helaas was deze fiets niet op korte termijn te maken. We zijn nog op zoek naar een oplossing want we hopen natuurlijk dat ook Sandy haar fietsavontuur kan vervolgen. Ondertussen was de groep weer verder gefietst. Na de laatste paar pittige heuvels waren we dan toch echt weer bijna terug bij de accommodatie. We hadden helaas vlak voor het einde nog een laatste pechvogel. Meneer van Diepen maakte nog een val, maar is gelukkig zo goed als ongedeerd. Uiteindelijk hebben we een hele mooie rit van 84 kilometer gefietst en nu gaan we lekker uitrusten voor de rit van 90 kilometer die we morgen gaan fietsen. Vanavond na het eten als alle taken klaar zijn is er weer tijd voor gezelligheid. Het was een geslaagde eerste dag!

Dag 3 in Limburg!

Vandaag, 9 september 2020, hebben wij onze tweede fietstocht achter de rug. Vandaag begonnen we weer om 8 uur met het ontbijt. Nadat alle lunchpakketten gemaakt waren begon onze tweede rit. We begonnen onze lange rit van 90 kilometer met een bezoekje aan het drielandenpunt. Vanaf daar hadden we nog een erg zware rit voor ons. We hebben een lange tijd langs de grens tussen België en Nederland gereden. Na een lange klim in de buurt van Epen sloot ook Sandy, de moeder van Beau, zich weer aan op een gehuurde fiets. Vanaf dit punt was de complete groep weer aan het fietsen. In de tussentijd is Minke nog een keer gevallen, maar alles ging gelukkig goed, kort daarna werd Roel nog bijna van de weg gereden door een vrachtwagen maar hij wist op tijd te remmen. Terwijl we met zijn alle verder fietsen kwamen we de zwaarste en steilste beklimming tegen van maar liefst 20%. Na deze beklimming kregen wij de keuze tussen twee routes, kort of lang, de korte route ging direct naar de lunchplaats en was 4 kilometer lang, de lange route ging met een lusje naar de lunchplaats en was 12 kilometer lang. De korte route ging soepel en er ontstond geen oponthoud. De lange route daarentegen begon met het slalommen tussen de gaten in het wegdek en al vrij snel kreeg Lotte een lekke band. Hierdoor moest de hele groep omdraaien en een stuk terug omhoog fietsen. Eenmaal aangekomen bij Lotte konden we weer omdraaien aangezien het probleem al was verholpen. Hierna kon de route worden voortgezet en viel Lars om tijdens een scherpe bocht bij het afdalen, ook Lars maakte het goed. Hierna kreeg de groep wel trek. Nadat de groep van de lange route was gearriveerd bij de lunchplaats hadden we even tijd om bij te komen. Helaas voelden Maria en Noa zich niet goed genoeg om de rit voort te zetten. Na de lunch begonnen we direct met een beklimming waar iedereen natuurlijk erg blij mee was. Na de lunch is er gelukkig niks meer gebeurd. Op een gegeven moment kregen we nog een tweede keuze, we mochten of direct terug naar het huis rijden of we mochten met een langere lus terug naar het huis rijden. Uiteindelijk hebben wij er een hele mooie, geslaagde rit op zitten. Nu op naar morgen!

Dag 4 in Limburg!

Vandaag, 10 september 2020, hebben wij onze tweede en laatste fietstocht van de week achter de rug. De dag begon al om 8 uur door met z’n allen te gaan ontbijten en de route te bespreken. Deze was namelijk ingekort van 110 km naar een minder lange maar alsnog pittige 90 km. Dit besluit was genomen door te kijken naar de tijd die het zou kosten om de extra 20 km nog te fietsen. Wel hadden we meer hoogtemeters in deze route waar wij natuurlijk erg van genoten. En zo vertrokken we om 9 uur voor de laatste keer van het groepshuis. Om rekening te houden met verschillende snelheden van de wielrenners in onze groep hadden we besloten om 2 groepen te maken. De ene groep bestond uit leerlingen die een extra uitdaging wouden door een snellere en langere route te nemen. Ook was er een groep die al licht uitgeput waren door de vorige fietstochten van deze week die het wouden houden bij de originele route die ook iets langzamer bereden werd. Het handige hieraan was dat beide groepen ongeveer weer op dezelfde tijd bij het verzamelpunt. Zo kwam de groep die een uitdaging wou uit op een afstand van rond de 95 km en de groep van de originele route op een afstand van 85 km. Het hoogtepunt van de dag was voor ons allemaal toch bij het drielandenpunt. Op dit punt op de top van een berg kruizen drie landen op een mooi punt. Wij hadden de vorige avond namelijk besloten om een mooie eindactie te doen als groep door allemaal een steentje mee te nemen als symbool. Dit steentje hadden we de hele fietsroute bij ons gedragen om zo symbolisch “allemaal ons steentje bij te dragen”. Nadat alle steentjes waren geplaatst gaf Noa een kleine speech met de cheque van het verzamelde geld in haar handen. Hierna was er voor iedereen wat champagne en taart compleet verzorgd door de ouders van Stijn. Dank jullie wel! Hierna kregen Van Diepen en Joey een mooie champagne douche. Daarnaast schoot Jeroen mis een kreeg het in zijn eigen gezicht. Dit voelde voor ons allemaal als een perfecte afsluiting. Bedankt toppers.

Zoals u ondertussen wel bekend is verblijven wij momenteel in België als alternatief voor Frankrijk, maar ondanks dat hebben wij onze sponsoren voor ons eten natuurlijk nog steeds keihard nodig, van ontbijt tot tussendoortje tot avondeten. De hulp van onze sponsoren is overal aanwezig en wij zouden het allemaal absoluut niet zonder hun hebben gekund. Een hartelijk bedankt van ons allemaal aan Plus de gors en Plus Lichthart, onze grootste sponsoren voor het eten, voor het sponsoren van het overgrote gedeelte van onze boodschappen. Verder willen wij ook graag Elwan Markt, Lets go nuts en Bakkerij ’t stoepje en Henri Willig kaas.

Bedanken voor hun gulle bijdrages aan onze boodschappen. Dan Last but not least willen wij ook nog Hegron Cosmetica bedanken voor het sponsoren van de hygiëne producten die wij nodig hebben om ons te wapenen tegen corona!

Verslagen

Ik voel me verslagen!

Op donderdag 27 augustus 2020 kregen wij helaas het bericht dat de 10e editie van de Pyreneeën challenge is afgelast. Het duurde bij ons allemaal even voordat we besefte wat dit eigenlijk betekende. We gaan niet naar Frankrijk om ons fantastische project af te sluiten. Het is ongelofelijk zuur. Zeker omdat we zo dichtbij waren. Voor ons betekent dit project ongelofelijk veel. Wij zijn hier namelijk al vanaf de 4e klas naar toe aan het leven. Niet alleen het feit dat we niet naar Frankrijk kunnen raakt ons, maar ook dat we een doel niet kunnen behalen. Over de finish komen na dagen trainen. Iets doen wat je van tevoren voor onmogelijk had verklaard. Je lichaam tot het uiterste pushen. Dat is iets van nu een andere invulling zal moeten krijgen.

Wij wilden aan onszelf bewijzen dat we meer kunnen dan we vaak denken, mensen helpen en mensen inspireren. Ons lichaam gebruiken omdat een ander dat niet kan. Wij, als gezonde mensen beseffen ons niet altijd dat wat wij kunnen voor andere een onmogelijke opgave is. Door dit project gingen wij dat steeds meer beseffen. Maar de kans om iets terug te kunnen doen voor al die dat niet kunnen, is ons nu afgenomen. Helaas ligt het buiten onze macht om er iets aan te veranderen. Wij kunnen vechten en vechten maar wij kunnen het niet veranderen. Wij voelen ons verslagen

Maar, ons avontuur eindigt niet hier! Wij houden de koppen omhoog. Het geld wat wij hebben opgehaald is nog steeds van waarde. Wij hebben nog steeds mensen geholpen om onderzoek te kunnen doen naar energie- stofwisselingsziekten. Wij gaan als klas en school alles op alles zetten om er nog een mooie sportieve prestatie aan vast te plakken zodat wij voor altijd met trots kunnen terugkijken op dit enerverende avontuur!

Dit was het bericht van de Ride4Kids organisatie:

We droomden ervan, we droegen het, we raakten het aan met onze vingers…. Gezien de recente maatregelen omtrent COVID-19 zijn wij helaas genoodzaakt om de 10de editie 2020 van de Ride4Kids Pyreneeën Challenge te annuleren. Een beslissing die ons als bestuur heel erg zwaar valt, maar naar onze mening op dit moment de enige juiste keuze is. Wij zijn van mening dat wij de veiligheid van onze deelnemers en vrijwilligers onvoldoende kunnen garanderen en moeten daarom onze verantwoordelijkheid nemen. De afgelopen weken hadden we goede hoop en gesterkt door aanmoedigingen en steun van de deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en de lokale autoriteiten hebben wij er alles aan gedaan om een prachtig evenement te realiseren. De recente beperkingen, de onzekerheden en de verscherping van de situatie hebben het ons onmogelijk gemaakt om de 10de editie door te laten gaan. Wij voelen we ons verplicht om het evenement te annuleren.

In 2021 zal ons 10-jarig jubileum hopelijk samen met jou groots gevierd worden!

Blijf gezond, zorg en steun elkaar

Het Bestuur en Organisatie

p.s. de Ride4Kids Pyreneeën Challenge 2021 zal zijn op 15, 16 en 17 september

Flessenactie bij Deen

Kim was in Weidevenne naar de Deen geweest met de vraag of ze voor haar Ride4Kids actie bij het inleverpunt van de lege flessen een bonnetjesbak mocht neerzetten. Daar konden mensen hun lege flessenbonnetjes indoen en dan zou Kim later de bonnetjes verzilveren en naar haar pagina op Ride4Kids overmaken. Vorige week kreeg ze een mailtje dat het bakje met bonnetjes overliep en of ze die wilde ophalen. Opbrengst 476,50 euro!

Trainingsrit Limburg

Gisteren, 1 juli 2020, zijn we met de klas op pad geweest voor de tweede trainingsrit met elkaar. Deze keer in Limburg. Om 06.45h werden wij verwacht op school met onze fietsen, om vervolgens zo snel mogelijk te vertrekken richting het zuiden. Daar aangekomen hebben we de fietsen uitgeladen en hebben we nog een groepsfoto gemaakt. Korte uitleg over het schakelen en we konden vertrekken. De eerste heuvels waren al best pittig en veel van ons hadden dit flink onderschat. Op de helft hebben we een korte pauze gehouden om wat te drinken en een stukje vlaai te eten.

Toen kwamen de serieuze heuvels, al voelde het voor ons als hele hoge bergen😝. Natuurlijk moet je ook afdalen als je boven staat. En dat is nog best wel spannend met 50km/h naar beneden zonder dat we veel ervaring hadden met dat afdalen. Helemaal met een nat wegdek moet je extra oppassen, want dan is de weg een stuk gladder. Vervolgens kwam de Keutenberg, met een stukje dat een stijgingspercentage van 22% heeft. Echt een uitdaging voor ons allemaal. Toen iedereen weer bijna was opgedroogd van de vorige regenbui kwam de volgende alweer tevoorschijn. We moesten nog 1 klim, maar het water stroomde naar beneden van de heuvel af. Iedereen is veilig boven gekomen en kan trots zijn op zichzelf!
Naast 2 lekke banden en 1 valpartij, 200 meter voor de finish, is iedereen veilig thuisgekomen. We konden weer terug naar Purmerend, in stijl met allemaal onze mondkapjes op😆.

Wij vonden dit allemaal een super leuke ervaring en kijken uit naar de reis naar Frankrijk in september!

Voor nu kunt u ons helpen door te doneren via: https://www.ride4kids.nl/category/team-davincicollege/

Stand van zaken Juni

We zijn allemaal druk bezig met trainen en geld bij elkaar halen voor onze actie. Hier een laatste update tot juni.

Hoi allemaal,
In september gaat ga ik, Kim Gietermans, voor het goede doel wielrennen. Dit is om geld op te halen voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Helaas is hier nog geen medicijn voor. Mijn zus en ik gaan hiervoor homemade cookies verkopen in Purmerend en omstreken. Heb je trek en wil je een beetje meehelpen, stuur dan een message of mail naar lekkerste.koekjes@gmail.com . We willen de koekjes verkopen voor €3 per 2 stuks en om ze zo vers mogelijk te houden gaan we ze op zaterdagen en zondagen bezorgen.
We gaan de smaken chocolate chip en cranberry/white chocolate maken!

Trainingsrit door Noord-Holland

Gisteren was het zo ver, 100km door Noord-Holland met de hele klas. Om 10.00h werden wij op school verwacht om zo snel mogelijk te vertrekken, in de regen helaas… ja dat hoort er ook bij. We waren Purmerend nog niet uit en de eerste lag al op de grond, of in ieder geval ging er iets mis met de klikschoenen bij het stoplicht😆. Gelukkig stopte de regen al snel en was de wind gaan liggen. Het asfalt was wel nog erg nat en glad, om dan met 35km/h de bocht in te gaan is misschien wel een beetje overmoedig. Dus toen kwam de tweede ten val, gelukkig heeft hij daar alleen maar een paar schaafwonden aan overgehouden. Even later hadden we een lekke band, dus die moest vervangen worden. Mooi momentje om wat te drinken. In Schoorl, bij de klimduin, hebben we met de klas op een terrasje gezeten om wat te drinken en te eten om vervolgens de andere 50km te fietsen. Zelfs het zonnetje kwam nog tevoorschijn☀️. Voor iedereen was dit een hele ervaring. We hebben geleerd hoe het is om in een grote groep te rijden. Het belangrijkste is dat je elkaar helpt als iemand het zwaar heeft. Zorg ervoor dat hij of zij uit de wind rijdt en bij kan komen. 100km is niet zomaar een rondje, en het moet voor iedereen leuk blijven. Iedereen is veilig thuisgekomen en we kunnen trots zijn op onszelf!

We zijn nog steeds druk bezig met geld ophalen voor Ride4kids, en u kunt ons daarbij helpen via deze link: https://www.ride4kids.nl/doneren/?user=94

Meet the team!

Ondanks de onzekerheid van het Coronavirus heeft Ride4kids groen licht gegeven en gaat de Pyreneeën Challenge (vooralsnog) gewoon door!
Dat is natuurlijk fantastisch nieuws en dus vonden wij het tijd dat u ons wat beter leert kennen. Vorige week zijn wij met zijn alle gaan fietsen en van die gelegenheid hebben wij gebruik gemaakt om een mooie promofilm te maken. Mocht u ons willen steunen als team? Dat kan! Wilt u liever iemand persoonlijk steunen met een donatie? Dat kunt u dat allemaal door op de link hieronder te klikken.

Wij kunnen in ieder geval niet meer wachten en gaan ook tijdens de zomervakantie heel hard trainen om in september een mooie prestatie neer te zetten voor Ride4kids!
https://www.ride4kids.nl/category/team-davincicollege/

https://www.facebook.com/DaVinci4kids2020/videos/697025661086368/

Mei acties

Door het coronavirus is het dagelijks leven nog steeds wat anders dan we eigenlijk zouden willen. Er gelden nog steeds beperkingen in de samenleving, sportscholen zijn dicht en de 1,5 meter moet nog steeds gehandhaafd worden. Voor de klas is het lastig om iets te organiseren om geld voor Ride4kids te verzamelen. Maar er zijn enkele initiatieven.

https://www.facebook.com/noa.vangrevenbroek/videos/1591324257684210/

Ik ben samen met mijn BSM klas al sinds september 2019 bezig met dit project. Helaas kan ik door de verschrikkelijke Coronacrisis niet mijn oorspronkelijke plannen uitvoeren. Echter laat ik mij niet tegen houden en ga ik gewoon door met trainen om mijn doel te behalen. Wilt u mij helpen? Voor meer informatie en doneren kunt u op de link klikken! Alvast bedankt!
https://www.ride4kids.nl/deelnemer/noa-van-grevenbroek/

Melissa heeft een flessenactie bij de Jumbo.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FDaVinci4kids2020%2Fposts%2F183000679843506&

Als je geen boodschappen doet bij de Jumbo maar wil je toch geld doneren en mij steunen kan je doneren via de link https://www.ride4kids.nl/deelnemer/melissa-de-ruijter/

Nieuwe kleding

Na al maanden hard trainen in gesponsorde shirtjes krijgen we nou eindelijk de mooie nieuwe shirtjes met de ”vrienden van BSM” erop. Wij hadden de mogelijkheid deze op te halen op 20 mei, natuurlijk onder de corona voorwaarden. Met z’n allen 1 uur verzamelen op school, natuurlijk iedereen op de fiets om gelijk een training mee te pakken, de mooie pakkies passen en een prachtige groepsfoto maken om te pronken met onze nieuwe accessoires.

Nu we al een paar maandjes in de, door Rabobank en de Hypotheekshop gesponsorde, shirtjes rijden, hebben deze shirtjes al veel meegemaakt tijdens de kilometers die er gereden zijn. Zoals het snelle rondje van Tom van gemiddeld 32,4 km/h, het lange ritje van Thom naar Rotterdam en weer terug van 176 km, het ongelofelijke lange ritje van meneer Van Diepen van 300 km en het ijsje van Beau en Teuntje in Edam.

Als doel hadden wij 21.000 km vastgesteld om minstens als groep te rijden, we zitten nu al op de 11.022 km. We zitten nu al over de helft maar we hebben nog veel kilometers te maken om voorbereid straks die bergen op te gaan!

Bij deze ook nog niet te vergeten, STEUN ONS, als jullie dat nog niet gedaan hebben. Dit stellen wij natuurlijk erg op prijs en de kinderen met deze ziekte hebben jullie hard nodig!
https://www.ride4kids.nl/category/team-davincicollege/

Melissa heeft een donatiebox bij de Jumbo supermarkt mogen plaatsen. Via Facebook deelt ze haar bericht.

Bij de Jumbo op het Gildeplein kan je je lege flessen bon doneren aan Ride4Kids. Hierdoor steun je mij en het geld gaat naar het goede doel. Het geld gaat naar onderzoek voor de energiestofwisselingsziekte waar nog geen medicijn voor is.

Als je geen boodschappen doet bij de Jumbo maar wil je toch geld doneren en mij steunen kan je doneren via de link https://www.ride4kids.nl/deelnemer/melissa-de-ruijter/

Kim en Noa zijn ook een kaartenactie begonnen.

Hoi, wij zijn Kim en Noa
Wij doen BSM en zetten ons dit schooljaar in voor Ride4kids. Nu kunnen wij helaas geen grote evenementen organiseren om geld op te halen voor dit goede doel maar wij blijven niet stilzitten en hebben toch iets bedacht. In samenhang met Corona hebben wij het volgende bedacht. U kunt bij ons een (zelfgemaakte) kaart versturen om elkaar een hart onder de riem te steken. Voor maar €2,50 (of 2 voor €4,00) koopt u een kaartje en zorgen wij ervoor dat ze op het juiste adres terecht komen. Hieronder vindt u de kaartjes waaruit u kunt kiezen. Wilt u ook een kaartje sturen? Stuur ons dan een berichtje via facebook, Instagram (@kimmsalabim of @noaa_vg) of stuur een mailtje naar kaart4kids@gmail.com. Zet hierin wat er in het kaartje moet komen te staan en het bezorgadres en dan regelen wij de rest! Voor eventuele vragen kunt u ons ook een berichtje sturen.
De opbrengsten van de kaartjes gaan natuurlijk naar Ride4kids.

Alvast bedankt!
Groetjes Kim en Noa

Delen mag natuurlijk altijd!!

Eerste trainingen zijn begonnen!

Gelukkig hebben we onze fietsen eerder kunnen ophalen dan gepland en zijn wel allemaal begonnen met trainen. De sluiting van de school door de corona-crisis gooide een beetje roet in het eten. De trainingen moeten allemaal worden opgenomen en bijgehouden via Strava. Want als het niet op Strava staat is het niet gebeurd😜. Iedereen kan zo zien waar en wanneer je traint en je kan mensen toevoegen. Heel handig en heel belangrijk om je eigen trainingen bij te houden.

De eerste rit hebben we in kleine groepen gedaan. Dus gingen wij er lekker op uit, maar dat ging niet bij iedereen zo goed. Zo was de band van Thom al na 5 minuten fietsen lek. Tibbe sprak van te voren af om met Thom naar het verzamelpunt te fietsen waar we met iedereen hadden afgesproken om onze eerste rit te rijden. Op hun weg daarnaar toe zei Thom al meerdere keren dat z’n achterband erg zacht was en het redelijk zwaar fietsten was. Toen Tibbe achter hem reed keek hij even en inderdaad, z’n achterband zag er heel zacht uit. Eenmaal bij het verzamelpunt aangekomen hadden we z’n achterband opgepompt en we waren ready to go. Toen, na de eerste paar kilometers werd het weer zwaar fietsen voor Thom en wat bleek, lekke band. Na een goeie 20 minuten gestoeid te hebben met z’n band was hij geplakt en opgepompt en konden we ons eerste rit echt beginnen.

Het kan niet altijd goed gaan natuurlijk, maar daar leer je van. Het weerhoudt ons er in ieder geval niet van om verder te trainen.