We zijn goed begonnen

Dit zijn wij!! Wij zijn 5 BSM en wij gaan in september 2021 samen met Forza4energy4all 3 bergen beklimmen in Italië. 🚵🏼‍♂️

Forza4energy4all is een sportieve uitdaging in de Italiaanse Alpen. Met het beklimmen van 3 machtige bergen van de Giro d’Italia halen zij geld op voor medicijnonderzoek om energiestofwisselingsziekte te stoppen. Hiermee helpen zij kinderen die worden geboren met energiestofwisselingsziekte. Wij hopen dat er een medicijn gemaakt kan worden die deze kinderen kan helpen.

In dit filmpje maak je kennis met ons en kun je gelijk zien hoe je ons kunt steunen door team Davinci4energy 2021 te sponsoren!

http://forza4energy4all.nl/deelnemers2021

Klas 5 ath bsm 2020-2021 kiest voor Forzaenergy4all

Een nieuwe groep op de Facebookpagina! Na de 5 atheneum BSM klas van 2 jaar geleden (2018-2019), gaan wij hen achterna. Ook wij gaan ons inzetten voor Forza4energy4all!🚵🏽

Forza4energy4all is een sportieve uitdaging in de Italiaanse Alpen. Met het beklimmen van 3 machtige bergen van de Giro d’Italia halen zij geld op voor medicijnonderzoek om energiestofwisselingsziekten te stoppen. Forza4energy4all is een initiatief van de stichting Energy4all, deze stichting wil kinderen helpen die met een energiestofwisselingsziekte geboren worden. Daarom hadden wij op 3 november een overleg met een van de vrijwilligers van de stichting over ons project. Paula Heijne kwam op school langs om een en ander over de stichting, over het evenement vertellen. Tevens bracht ze promotiemateriaal dat we kunnen gebruiken voor de sportdag.

Maar om ons doel van 16.000 euro te bereiken hebben we hulp nodig. Jullie kunnen helpen! Draag je steentje bij door ons te sponsoren en op weg te helpen naar de top van de Alpen.
Het sponsoren kan via deze link direct naar onze team pagina: https://actie.energy4all.nl/team/davinci4energy-2021 Deel deze link naar zoveel mogelijk mensen en zorg dat we een mooi resultaat halen. Dan gaan wij in september de sportieve uitdaging aan en de de drie enorme bergen in Bormio beklimmen.

Magazine Forza4energy digitaal te lezen

De nieuwe groep BSM-leerlingen is alweer bezig met de volgende actie voor het goede doel (DaVinci4Kids) en de teller staat al op meer dan 8000 euro. Maar afgelopen september hebben de BSM-leerlingen van 6 ath een succesvolle actie gedaan voor Forza4energy4all. Ze hebben daarbij meer dan 17.000 euro opgehaald voor onderzoek naar medicijnen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte en als tegenprestatie enkele zware klimmen in de Alpen gedaan. Van deze belevenis hebben ze een mooi magazine gemaakt dat digitaal te lezen is, klik hier om de link te openen.

Afsluiting

Gisteravond laat zijn wij terug gekomen van deze geweldige week!😴 Wij hebben als groep een hele bijzondere week meegemaakt en daar willen we graag een aantal mensen voor bedanken.

Allereerst willen wij onze supporters bedanken die helemaal uit Nederland zijn gekomen om ons door weer en wind🌦 deze week aan te moedigen.🎉 Ook willen wij de begeleiders/vaders die ons deze week uitstekend hebben geholpen en begeleid hebben erg bedanken dat zij er voor ons waren.👍🏻 Natuurlijk willen wij ook onze 2 leraren bedanken die deze week in goede banen hebben geleid en gezorgd hebben dat alles goed geregeld en georganiseerd was.👌🏻

Als laatst willen wij alle aanwezigen van Forza4energy4all 2019 erg bedanken, want wat een week was dit voor ons. Wij hebben in deze week zoveel dingen gedaan en meegemaakt die zoveel indruk en impact op ons hebben gehad.😮 Wij voelden ons gelijk welkom in de Forza familie.👨‍👩‍👧‍👦 Wij hebben daarom zo een FAN-TAS-TI-SCHE week gehad! Wij zijn zo blij dat wij hier een deel van mochten zijn en dat wij ook met alle liefde onze bijdrage konden leveren.❤ Kortom een week die wij stuk voor stuk nooit meer zullen vergeten en daar willen wij iedereen zo erg voor bedanken!🙌🏻

Een mooie afsluitende dag

Handen in de lucht voor het fuifje!

De laatste dag was dan toch ook echt een feit. De Eita i.p.v. de Stelvio aangezien die afgesloten was ivm rotsblokken zo groot als een huis die eraf vielen. De laatste dag viel toch zwaarder dan verwacht. Alhoewel het weer beter was dan gister ervaarde iedereen de dag veel zwaarder. Of het nou kwam door vermoeidheid of door de berg iedereen vond het pittig. We kwamen uiteindelijk allemaal boven. De een sneller dan de ander maar iedereen heeft het gehaald! Dachten we klaar te zijn moesten we nog afdalen en 30 km terug naar Bormio fietsen aangezien een lift van een busje van de stichting niet werd getolereerd. Na een zware dag en kapot thuis gekomen te zijn begon het afscheid nemen van het appartement. Tassen pakken, opruimen en schoonmaken. Afsluitend met zn allen nog een hapje gegeten en nu nog een feestje. Wat een fantastische week hebben we achter de rug. De opbrengst voor Forza was ruim 200.000 euro waarvan wij er ruim 17.000 euro bijeen hebben gebracht. Kort willen we de sponsoren, begeleiders, docenten, de stichting en alle anderen die ons naar boven hebben geholpen bedanken. Dank voor alles! Tot volgend jaar! 🇮🇹

Dag 5 Bormio, na regen komt zonneschijn

Vandaag was het tijd voor een van de zwaarste opgaven van onze reis. Voor onze vijfde dag in Italië en de tweede dag van Forza4energy4all stond de Mortirolo op de planning. Deze bijnaam heeft de berg gekregen omdat je praktisch ‘dood’ gaat van het klimmen op deze berg en daar komt het Italiaanse woord morte vandaan, een serieuze berg dus. Wij gingen wel via de andere kant naar boven via een iets minder steilere route die nog steeds erg uitdagend was. Vanochtend konden we gelukkig wel iets langer uitslapen dan gisteren en zaten we om acht uur allemaal gespannen aan het ontbijt. Tijdens ons ontbijt konden we al zien dat de bergtoppen een witte kleur hadden gekregen door de sneeuw die afgelopen nacht was gevallen, het was een stuk kouder geworden dan de zonnige dagen die we hiervoor hadden gehad. Goed aangekleed gingen we met z’n allen naar de start van de rit, eerst stond ons een afdaling van 23 kilometer te wachten naar de voet van de Mortirolo. Halverwege deze afdaling begon het al te regenen en kwamen we doorweekt aan bij het begin van de klim, het was ook zo mistig dat we de top van de berg niet konden zien. Toen begon pas het echte werk, het klimmen van 13,8 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van ongeveer 8,2 procent en maximaal 16 procent. Het ging steeds harder regenen en het werd steeds steiler dus het was een hele opgave om boven te komen, wel werden we fantastisch aangemoedigd door onze supporters. Na 1.263 hoogtemeters, waarvan een deel door de wolken, kwam de top dan eindelijk in zicht en konden we snel wat warms aan doen. Uiteindelijk zijn we allemaal boven gekomen en met dit weer en deze berg was dat een hele prestatie. Boven aan de berg stonden vrijwilligers klaar met dekens om ons een warm onthaal te geven. Het oorspronkelijke plan was om de Mortirolo weer af te dalen maar door de vele regen was dat voor ons geen veilige optie. Wij zijn met de bus en de auto’s van onze supporters veilig en wel weer naar beneden gebracht. Het was een heftige en lange klim en volgens meneer van Diepen hadden we nog nooit zulk slecht weer gehad met de fietsexcursie maar toch hebben we het allemaal gehaald. Na terugkomst hebben Mila, Perre, Christiaan en Romy pannenkoeken gebakken voor de hele groep en hebben Bente, Jildou en Sarah geholpen bij de organisatie: loten verkopen en helpen met de sociale media-accounts.

Het alternatief voor morgen is nog niet bekend, dat wordt vanavond bekend gemaakt, maar wij hebben er in ieder geval weer veel zin in en hopen op wat beter weer!

Dag 4 in Bormio, start van het evenement.

Vandaag was de vierde dag van ons avontuur in Bormio. Tevens ook de eerste dag van Forza4energy4all. Als vervangende route voor de Gavia, deze is vanwege gevaar op het vallen van rotsblokken niet begaanbaar, hebben we 2 kleinere bergen gedaan, de Torri di Fraele en daarna de Bormio 2000. De Torri di Fraele wordt ook wel gezien als de mini Stelvio. Mocht de Stelvio gesloten blijven dan wordt er een alternatief gezocht.

We begonnen vanochtend met alle fietsers in Bormio, vanaf daar reden we naar de Torri di Fraele. Deze berg hebben we met de trainingsdagen ook op gefietst. Nu ging het voor iedereen makkelijker omdat al wisten hoe de route was. Bovenaan en onderweg werden we door de organisatie en andere deelnemers aangemoedigd. Na het dalen en de lunch begonnen we aan de tweede berg, de Bormio 2000. De ervaring op deze berg was voor iedereen verschillend. Een aantal leerlingen vonden de Bormio 2000 uitdagend na dat we de Torri de Fraele al hadden beklommen. De anderen waren enthousiast over de Bormio 2000 doordat de stijgingspercentage van de berg steeds hetzelfde bleef. Bovenaan de Bormio 2000 werden we met muziek en door alle deelnemers en supporters onthaald.

Nadat iedereen binnen was werd er gedanst door alle deelnemers om te vieren dat we boven waren. Sommige deelnemers werden emotioneel toen ze boven kwamen. De meeste deelnemers doen mee voor een gezinslid die een energiestofwisselingsziekte heeft. Langs de route die we gefietst hebben, stonden allemaal bordjes met kinderen die een energiestofwisselingsziekte hebben. Dit was bijzonder om te zien maar geeft uiteraard ook motivatie.

’s Middags hebben onze eerste vrijwilligerstaken bij Forza4energy4all gedaan. We hebben geholpen met de sociale media. Hierbij hebben we foto’s uitgezocht en geholpen met de berichten voor Facebook. Ook hebben we lootjes verkocht voor de loterij die zaterdag plaatsvindt. Er zijn al meer dan 100 lootjes verkocht!

De organisatie heeft een filmpje gemaakt van de eerste dag:

Tunnelvisie, dag 3 in Bormio

Na onze eerste trainingsdag nu dan ook de tweede. Na een heerlijk ontbijtje van de lokale bakker moesten we er dan toch echt aan gaan geloven, de bergen op. We vertrokken om 9.20 richting de Torri de Fraele. Een oude ruïne en een echte bezienswaardigheid van hier. Een heftige klim met een aantal stops voor de natuurfotootjes. Dit zal ook de berg zijn die we morgen als alternatief fietsen met de organisatie in plaats van de Gavia. Toen we allemaal door de fantastische haarspeldbochten en 2 prachtige tunneltjes waren kwamen we dan eindelijk boven bij de 2 fantastische torentjes. Dachten we hier te kunnen rusten maar dat was niet het geval, fotootje voor paps en mams thuis en hoppa door naar de lunchplek. Door de gravel en onverharde wegen met gaten kwamen we aan bij het stuwmeer waar we dan eindelijk een langere pauze hadden. Vlaggetjes uit de auto, picknicktafel en lekker met zijn allen broodje eten, natuurlijk niet te vergeten weer een fotootje voor het thuisfront. Na een pauze van een half uurtje kwam het lievelingsonderdeel van een aantal leerlingen namelijk: het afdalen. Hierin kregen we nog een aantal aanwijzingen van onze profwielrenner himself : meneer van Diepen. BBB was de aanwijzing die voor vandaag centraal stond. Dan zul je je vast afvragen wat houd dat nou in, BBB staat voor buiten binnen buiten. Ruim voor de bocht remmen, NIET te vroeg insturen en dan van buiten naar binnen en weer bijsturen naar buiten. Toen we dit 19 haarspeldbochten naar beneden hebben gedaan werd er verteld dat we aan onze laatste helling omhoog begonnen en daarna zouden afdalen naar Bormio. Tijdens het afdalen ontstonden er een aantal meningsverschillen en eindigde Bente, Sarah en Dennis (vader van Perre) voor de grote beslissing namelijk de onbegaanbare weg of de tunnel door. Aangezien de rest al door was gingen zij ook maar noodgedwongen door de tunnel en kwamen uiteindelijk met de getraceerde locatie van meneer de Koning weer terug bij de groep. Lang leve de telefoons tegenwoordig. Toen we terug waren in Bormio dachten we klaar te zijn maar dat was mooi niet het geval. We mochten nog een berg op, YES! Een aantal van ons vonden het lastig het knopje om te zetten maar uiteindelijk kwamen we hoestend en proestend allemaal boven. Dit maar liefst met 2 lekke banden, een astma-aanval en met veel bloed zweet en tranen. Maar hard werken word beloond we kregen namelijk een ijsje in Bormio en daarmee kwam ook aan deze fietstocht een eind. Na de fietskeuring en een snelle douche stond als afsluiter van vandaag de briefing op het programma. Na alle ins en outs voor morgen waren we weer helemaal up to date en gaan we er morgen weer volle bak tegenaan. Vroeg naar bed en morgen weer vroeg uit de veren voor de eerste officiële eventdag waar we een combinatie fietsen van de Bormio 2000 en nog een keer de Torri de Fraele. Maar daarover morgen meer… welterusten.