Sister Act

Alweer een tijd geleden maar aan het eind van het jaar is er altijd een slotmusical. Vanaf december, als de audities beginnen, tot juli zijn leerlingen volop in de weer met deze musical. Elke donderdag- en vrijdagmiddag oefenen, kostuums maken en vanaf april ook aan het decor werken. De laatste week voor de voorstellingen nog elke dag repeteren en dan 6x los gaan tijdens de voorstellingen. Dit jaar een geweldig spektakel, fantastische zang en uitmuntend spel. Een paar foto’s om nog even terug te kijken.

Havo examenconcert

Wat zijn mijn collega’s van muziek toch een geluksvogels. Elk jaar mogen ze tijdens het examenconcert laten zien wat ze de leerlingen hebben geleerd, mogen ze laten zien hoe de leerlingen naar elkaar toe zijn gegroeid en samen een mooi programma op de bühne zetten. Klas 4 en 5 laten tijdens het examenconcert zien waartoe ze in staat zijn. Wat begint als los zand in klas 4 krijgt gedurende het jaar steeds meer structuur en inhoud. Ontdekken waar een ieder toe in staat is en dat omzetten in een podiumact. Dan veel oefenen om het uiteindelijk op het podium te durven presenteren.

Geen wonder dat je als docent dan enorm trots bent op het resultaat en een traantje moet weg pinken omdat er weer een lichting gaat afzwaaien. Het lijkt mij een feest om dit vak aan deze leerlingen te geven, wie wordt er nu niet vrolijk van samen muziek maken? Wie wordt er nu niet blij als leerlingen dingen doen waar ze plezier en zelfvertrouwen van krijgen. Ze stralend op het podium zien staan en vol overgave zien spelen. Cijfertjes zijn belangrijk op school maar ik denk dat zo’n avond als deze zeker wat extra toevoegt aan de ontwikkeling van de leerling.

Examenconcert muziek

Muziek is een examenvak bij ons op school, zowel bij de havo als atheneum. Elk jaar moeten de leerlingen als opdracht een muzikale avond organiseren voor ouders en andere belangstellenden. Atheneum beet deze week de spits af met een vol programma: klassiek, zang en pop wisselde elkaar steeds af. In de zaal de docent die de uitvoering beoordeelt, geeft toch wat spanning bij de leerlingen. Maar beetje spanning is niet verkeerd, brengt immers het beste in je naar boven. Volgende week is de havo aan de beurt.

 

Talentenjacht 2019

Vrijdagavond 1 februari 2019 was er weer de traditionele talentenjacht op het Da Vinci. Een evenement dat al vele jaren wordt georganiseerd en waarbij menig leerling zijn eerste stapjes op het toneel zette om zijn of haar muziek/dans talent te laten zien. De presentatie was in handen van Niels en Sean, waarbij de laatste ook nog zelf optrad. 14 acts passeerde de revue. Een vakkundige jury o.l.v dhr de Hart maakte de winnaars bekend. Derde werd Juliana met een eigen nummer getiteld Where Are You, tweede waren Kim, David & Tygo met Beam Me Up van Pink en eerste werden Stella, Bodhi & Noëlla met een eigen geschreven nummer Ocean Floor. Zij wonnen ook de publieksprijs, een duidelijke winnaar dus.

 

 

 

 

Nieuwe website Da Vinci Musical

De eindmusical heeft een nieuwe eigen website, op deze website alle nieuwtjes, blogs en vlogs over Sisteract. Want dat wordt de eindmusical van het huidige schooljaar. Ook zijn ze te volgen op instagram.

Onder leiding van Willemijn, Marlies, Tessa, Aniek, Anna, Lotte en Yara wordt er weer hard gewerkt om er een mooie show van te maken.

De cast is alweer vanaf december elke donderdag en vrijdagmiddagin de weer om te repeteren. Binnenkort beginnen andere leerlingen aan het decor en wordt er ook hard achter de schermen aan de techniek gewerkt.

Het productieteam zoekt nog sponsoren voor de musical. Bedrijven die de musical financieel willen ondersteunen met een donatie of misschien materiaal zouden kunnen leveren (denk aan stoffen voor de kostuums, verf, hout en ander materiaal voor het decor, etc) zijn van harte welkom. Neem dan contact op met dpn@psg.nl

 

 

 

Kerst Sing along

Jaaaaa, hij mag weer! De leukste avond van het jaar. Lekker meezingen met de kerstkrakers die iedereen kent. Op het podium zingen leerlingen of docenten hun favoriete kerstlied, op de achtergrond op het podium wordt de tekst geprojecteerd en kan de zaal meezingen. Kom alvast in de kerstsfeer, trek je mooiste kersttrui aan, koop een kaartje en doe mee.

GREASE, de slotmusical was weer top!

Elk jaar weer een verassing hoe de slotmusical eruit zou komen te zien. De laatste jaren is de kwaliteit van de musical tot ongekende hoogte gestegen. Dit komt doordat er een vaste groep van leerlingen en oud leerlingen is ontstaan die zoveel plezier met elkaar heeft dat ze elk jaar elkaar weer oppeppen tot een nog beter resultaat dan de voorgaande keren. Nu lijkt een eind aan de samenwerking te komen, sommige leden van de crew zijn al 10 jaar bij de musical betrokken en hebben aangegeven om te stoppen. Wat ooit begon als leerling met een rol kreeg daarna vorm in regie en productie. Petje af voor deze bevlogen mensen. Ik kan vele namen opnoemen maar ben bang om mensen te vergeten. Via deze weg: bedankt voor al die mooie musicals die jullie hebben gemaakt.

Dan de musical, wat was het weer een feest. Grease is natuurlijk een bekend verhaal met aanstekelijke liedjes. Maar door de spelvreugde en de geweldige zang werd het weer een geweldige voorstelling. 5 avonden volle bak en een enthousiast publiek, mooier kon het niet worden. Ben benieuwd wie volgend jaar het stokje overnemen en misschien komen de oudgediende toch nog even helpen, ik hoop het.

Mamma Mia, de docentenmusical voor het goede doel

Jaaaaa we zijn weer bezig met de voorbereiding van de docentenmusical. Het wordt de tweede keer dat deze musical wordt opgevoerd. Het muzikale en hilarische hoogtepunt van het jaar (in ieder geval voor de deelnemende docenten). Op Goede Vrijdag kwam de cast bij elkaar voor de repetitie. Eerst een tekstrepetitie en daarna met liveband op het podium in het theater. Tijdens de  tekstrepetitie bleek dat sommige docenten zich nog een beetje moesten inleven in de rol. Misschien kwam het doordat ze de tekst pas voor het eerst lazen. Niets menselijks is ze vreemd, toch?

Natuurlijk moest de inwendige mens ook versterkt worden en daar zorgde het team van 5 ath BSM voor. Zij gaan dit jaar voor Ride4Kids fietsen, een actie voor kinderen met een stofwisselingsziekte. De opbrengst van de twee voorstellingen van Mamma Mia gaat naar dit doel. De voorstellingen zijn op 18 mei in het theater op school. Zorg dat je erbij bent!

 

 

 

 

 

Na de lunch de doorloop in het theater. Daar moest elke scene gespeeld en gezongen worden. Flink passen en meten om iedereen op het podium een plek te geven en het jaarlijkse gestoei met de microfoons. Het werd een lange middag maar het belooft weer een geweldige voorstelling te worden.

Slotmusical Beauty and the Beast

Al maanden zijn leerlingen en oud-leerlingen bezig met de repetities van deze musical. Elke donderdag en vrijdag na schooltijd oefenen en nu ook op de zondag. Decor en kostuums worden gemaakt, een flinke klus. Dit alles moet uitmonden in een groot spektakel in juli. 5 avonden wordt de musical opgevoerd en de kaartverkoop is gestart. KOM KIJKEN.