Wintersport 2020 Katschberg

Vrijdag 14 februari vertrokken 50 leerlingen uit de bovenbouw voor de school wintersportreis naar Katschberg in Oostenrijk. 5 dagen werd er geboard of geskied op de mooie pistes van de Aineck. In de avond was er een spelprogramma met pubquiz, minute to minute, bordspelletjesavond en een school/wintersportquiz. Iedereen heeft zich prima vermaakt en kan nu lekker de berg af sjezen.

Excursieweek

In september was de eerste excursieweek, vele klassen zijn toen op 1 of meerdaagse excursies geweest. De week voor kerst is ook een excursieweek. Klassen die in september niet zoveel excursies of speciale activiteiten hadden kwamen nu meer aan hun trekken. Museum bezoek, Stopera bezoek, Artis, Synagoog, Münster, Parijs, Londen en sportdagen stonden onder andere op het programma.

In deze week was 4 havo voor het vak CKV in de Stopera. Een leuke rondleiding door het gebouw, we kwamen op plekken waar het normale publiek nooit komt. Er werden decors in elkaar gezet, we hebben spitzen gepast, nepbloed gezien. Ook hebben we op dezelfde plaatsen als de koninklijke familie gezeten, een mini balletworkshop gehad en zelfs even op het podium gestaan.

De derde klassen gingen naar de kerstmarkt in Münster. De leerlingen reden om 10.30 uur van school en kwamen rond 12.30 uur aan. Ze mochten langs alle kerstmarkten en lekker rondkijken. Voor het vak Duits hadden de leerlingen een vlog opdracht gekregen voor een project dat ze aan het doen zijn. Het avondeten was natuurlijk een ongezonde vette hap met brattwürst. Je bent maar één keer op een Duitse kerstmarkt, toch? Rond 17 uur gingen ze weer met de bus naar huis, tijdens de rit was het heel gezellig met het zingen van kerstliedjes. Een soort bus-kerst-sing-a-long.

De BSM klas van 5 ath organiseerde 2 sportdagen voor klas 1 en 2 om geld op te halen voor hun goede doel: Ride4Kids. In totaal organiseerde ze 3 korfbaltoernooien voor klas 1 en 3 basketbaltoernooien voor klas 2. De klas die straks het meeste geld opgehaald heeft mag als beloning naar Jumpskillz. Voor de BSM leerlingen een leerzame dag, hadden ze alles goed voorbereid? Het liep allemaal perfect en de paar kleine foutjes die er waren werden vakkundig opgelost.

Survival 2020

Voor iedereen die het leuk lijkt om een weekend sportief zijn of haar grenzen te verleggen, organiseren we ook dit jaar weer een Survivalweekend in de Belgische Ardennen. Geheel op vrijwillige basis, niet in klassenverband, maar wel met docenten en medeleerlingen van het Da Vinci College. Ploeteren door de blubber op een mountainbike, klimmen door de toppen van de bomen, naar beneden tokkelen, rotsklimmen en natuurlijk abseilen! 

Onderdak vinden we in de groepsaccommodatie Adventure Hill van PBN. Vrijdag 17 april 2020 rijden we vroeg in de middag vanaf school met een touringcar naar de Ardennen. Deze touringcar blijft het weekend bij ons en brengt ons zondagmiddag weer thuis. 

Inclusief een BBQ op zaterdag, verzekering, materiaal en de professionele begeleiding van PBN kunnen we deze Survival aanbieden voor € 225,- pp. mits er 45 leerlingen mee gaan. Er is plaats voor maximaal 64 deelnemers. In het geval van maximale deelname zal de prijs iets gunstiger uitvallen. 

Belangrijk om je te realiseren is dat de Da Vinci Survival 2020 geen verplichte schoolactiviteit is maar een vrijwillige activiteit met leerlingen en docenten van het Da Vinci College. Omdat het een sportief programma betreft waarin de veiligheid ten alle tijden gewaarborgd moet zijn, zullen er met name ten aanzien van de nachtrust enkele “schoolse” regels gelden. Bij deelname verwachten we dan ook van iedereen een maximale inzet om die regels na te leven. 

Als je meewilt kun je je vanaf maandag 30 september inschrijven via de QR-code die hier onderaan het artikel om 18.00 uur zal worden geplaatst. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.  

Donderdag 10 oktober zullen we beslissen of de reis doorgaat en volgt voor de survivors van dit jaar verdere informatie! 

Update 11 oktober: Gisteren hebben we de reis geboekt – alle 64 bedjes zijn bezet. Inschrijven kan nog wel voor het geval er afmeldingen komen. Je wordt dan op een wachtlijst geplaatst.

Nieuwe locaties tijdens de excursieweek

Vorig jaar gingen de leerlingen van 5 havo met een bèta pakket nog naar Engeland, dit jaar is gekozen voor het Zwarte Woud in Duitsland. Of dat met de Brexit te maken heeft weet ik niet maar in ieder geval was het weer een mooie trip. Maandagochtend 9 september zijn ze vroeg vertrokken om af te reizen naar het prachte Zwarte Woud in Zuid-Duitsland. Op zo’n 50 km vanaf de Zwitserse grens en midden in de bergen stond de kampeerboerderij waar zij vier nachten hebben geslapen. De activiteiten stonden in het teken van persoonlijke ontwikkeling, het beter leren kennen van elkaar in de examenklas en bevatte educatieve informatie die paste bij de bètavakken.

4 Havo BSM ging afgelopen jaren een weekend naar Biddinghuizen om mee te doen met de Mudmasters. Dit jaar is er contact gelegd met de organisatie van de Braverun in Helmond. Deze organisatie organiseert een obstakelrace en onze leerlingen volgen daar een uitgebreid programma over hoe je een evenement opzet, hoe je obstakels ontwerpt en hoe je ze bouwt. Vrijdag hebben ze geholpen met het bouwen van het parcours, zaterdag zijn ze begeleider en zondag doen ze zelf mee.

Wintersport februari 2020

Ook komend schooljaar wordt er weer een wintersportreis georganiseerd voor de leerlingen uit klas 4-5-6. We gaan weer mee met MandersTravel en dit keer gaan we naar de Katschberg. Een skigebied van 70 km met 10 km blauwe pistes, 50 km rode pistes en 10 km zwarte pistes. Het gebied ligt tussen de 1640 en 2220 meter hoogte en er zijn 16 liften.

We verblijven in Hotel Katschtalerhof in 2-3-4 of meerpersoonskamers. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met bad of douche en toilet. De skibus stopt voor het hotel en het skigebied ligt op 20 minuten rijden. Verzorging is op basis van half pension, beginnend met diner op de dag van aankomst en eindigend met diner op de dag van het vertrek.

Het vertrek van de reis is op vrijdag 14 februari om 19 uur en we zijn donderdag 20 februari rond 11 uur weer terug in Purmerend. Er zijn 5 ski/snowboarddagen, iedereen heeft verplicht les. We krijgen les van Nederlandse instructeurs. Skipas en materiaalhuur is inbegrepen in de reissom. Korting voor eigen materiaal: 5 euro bij eigen helm, 20 euro bij eigen ski of snowboard materiaal. School heeft een reisverzekering afgesloten maar bij calamiteiten wordt eerst de eigen verzekering aangesproken.

Een annuleringsverzekering moet zelf worden afgesloten!

In de avond hebben we een avondprogramma in de vorm van spelletjesavonden en pubquiz. De wintersportreis is een sportieve schoolreis waar het (leren) skiën of snowboarden centraal staan. Ben je alleen geïnteresseerd in de ápres-ski dan is het beter om zelf op wintersport te gaan. Omdat je met een schoolgroep op reis bent gelden er enkele regels om te zorgen dat iedereen een leuke schoolreis heeft. Voor schoolreizen gelden de regels zoals vermeld op de website.

Deze 7 daagse reis kost 534 euro en de betaling geschied in twee termijnen. Aanbetaling van 100 euro in oktober en resterend bedrag in januari. Inschrijven kan digitaal vanaf 5 september tot uiterlijk 28 september. Inschrijven is op volgorde van binnenkomst en er is plaats voor maximaal 50 leerlingen. Blijkt dat we dat aantal niet halen op 28 september dan kan de reis niet door gaan.

Wil je mee met deze reis? Middels een brief ben je op de hoogte gesteld van deze reis. Klik op de link in de brief en vul je gegevens in en lever het door je ouders ondertekende en geprinte inschrijfformulier binnen een week bij dhr van Diepen in zijn postvakje (DPN) in.

Wintersportreis Gerlitzen 2019

Zaterdag 16 februari vertrokken 50 leerlingen uit de bovenbouw met 5 docenten naar Gerlitzen in Oostenrijk voor de jaarlijkse sportieve wintersportreis.

Gerlitzen ligt in Karinthië, bijna tegen de Sloveense grens aan. Een klein skigebied met veel kans op mooi weer. En dat werd het ook, elke dag een strak blauwe hemel en prima sneeuwcondities. De leerlingen hebben genoten en veel plezier gemaakt. De foto’s en video geven een aardig beeld wat er in deze week is gebeurd. Veel kijkplezier. 

Excursieweek 2

Afgelopen week was excursieweek 2, bijna geen gewone lessen in deze week maar veel activiteiten buiten school. een bloemlezing:

5 havo naar Kamp Vught als vervolg op de Krakau reis. De gehele 5 havo groep naar Spaarnwoude voor de laatste LO les, skiën en snowboarden. 6 ath naar Parijs (leerlingen met Frans in hun pakket) en ook afsluiting van de LO lessen in Spaarnwoude. De bsm klassen van 5 havo en 6 ath hadden een schaats en mountainbike sportdag in Alkmaar. 5 ath naar het Waterlands archief. Havo 4 en ath 4 uitwisseling met een school uit Duinkerken. BEC en CAE klassen naar Londen. De thuisblijvers van havo 4 en ath 4 ckv excursie naar Amsterdam. De tekengroepen van de bovenbouw naar het Teylers museum in Haarlem.

Vier leerlingen uit 4ath, Beau, Teuntje, Wes en Koen, hebben een crowdfunding opgezet om geld voor een bibliotheek op te halen voor een schooltje in Uganda. In de meivakantie gaan zij met Wiard  Vasen en hun ouders naar dit schooltje toe.. Klik hier voor de actie die ze opgezet hebben.

Klas 3 ging naar de kerstmarkt in Münster, hadden een volleybalsportdag en sommige klassen gingen nog naar het Rijksmuseum en het van Gogh museum in Amsterdam.

Klas 2 had een basketbaltoernooi waarvan de opbrengst voor energy4all is en lessen in robotica, gamemaker. Daarnaast gingen ze naar Artis en de Synagoge. Een aantal 2e klassen van het Dav hebben meegedaan met Artcadia, een wedstrijd waarbij moet worden nagedacht over de toekomst en duurzaamheid. Ze hebben hun ideeën gepresenteerd, en 4 van de groepsideeën zijn geüpload naar de website van Artcadia. Daar kan op gestemd worden! Klik hier voor het stemformulier.

Klas 1 gingen naar de bibliotheek, kregen les over gebruik van gaming en sociale media en naar Nemo in Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas zijn er niet meer foto’s beschikbaar. De AVG maakt het voor collega’s lastig om te zien wie wel en wie niet op de foto mogen/willen en wat wel en niet gepubliceerd mag worden.

 

 

 

Texel (excursieweek 1) klas 3

Op 17,18 en 19 september zijn de derde klassen regulier onderwijs een dagje naar Texel geweest. De klassen behouden niet altijd dezelfde samenstelling dus dit is een prettige manier om iedereen uit de klas (en de mentoren) te leren kennen.
Een fietstocht met opdrachten over het eiland met als afsluiter een diner bij ‘strandpaal 17’. Vervolgens weer gezamenlijk op de fiets terug naar de veerboot waar we opgewacht werden met ijsjes. We troffen het gelukkig met het weer!
Op Maandag 17 september ging mijn klas samen met H3A en H3B naar Texel toe. We moesten verzamelen onder de brug om kwart voor negen en om negen uur gingen we met de bus naar Texel. De sfeer in de bus was gezellig en er was muziek. Toen we bij de veerboot waren moesten we nog even wachten. We hadden prachtig weer. Op Texel waren kregen we een fiets zodat we heel Texel rond konden gaan en we kregen een soort speurtocht door Texel waarbij we langs alle plekjes en stadjes van Texel kwamen. Uiteindelijk kwamen we uit bij paal 17 waar we lekker konden gaan eten. Toen we klaar waren gingen we met de hele groep weer met de fiets terug naar de veerboot en op het einde maakte we er een wedstrijd van en leek het net een wielerpeloton. Daarna gingen we met de veerboot terug naar de bus. De sfeer was in de bus nog steeds gezellig.

Geschreven door: Thijmen

Excursieweek

Traditioneel is schoolweek 3 een excursieweek. Dat betekent dat er weinig les wordt gegeven maar de aandacht op andere dingen ligt. Klas 1 is op introductiekamp, klas 1 TTO gaan naar Engeland. Klas 3 heeft uitje naar Texel, 5 havo gaan naar Krakau, Normandië en Zuid Engeland. Bsm 6 ath is naar de Pyreneeën geweest en 4 havo BSM gaan naar de Mudmasters.

Hier enkele foto’s van 5 havo in Engeland. Ze kamperen daar (als dat maar goed gaat, Engeland en mooi weer is een combinatie die niet vaak voorkomt) en maken enkele opdrachten voor hun profiel NG&NT. Voorlopig is de eerste dag echt zonnig, ideaal kampeerweer.

Wellicht van de week meer foto’s van de activiteiten van de andere klassen.