Olympic Moves 2019

Olympic Moves is de scholencompetitie voor middelbare scholieren. Al jaren doen we daaraan mee met onze school. Elk jaar in november schrijven we ons in voor enkele sporten. Daarna worden er door de organisatie van Olympic Moves wedstrijdpoules gemaakt en in maart en april zijn dan de voorrondes. Win je die dan mag je naar de finale op Papendal.
Dit jaar doen we mee met Hockey, voetbal, handbal, atletiek en frisbee. 4 april was in Alkmaar een voorronde van enkele sporten. Met hockey waren de meisjes klas 3-4 goed bezig. Ze wonnen al hun wedstrijden en mogen dus naar Papendal. Klas 1-2 lukte dat helaas niet, zij werden derde in hun poule.

Ook de handbalsters van klas 1-2 hadden wat pech. De laatste wedstrijd in de poule eindigde in 6-6, daarmee kwamen ze op een gedeelde 2e plaats in de poule. Echter het doelsaldo was iets minder dan de andere nummer twee zodat ze niet naar de kruisfinale konden en dus uitgeschakeld waren.

Atletiek moest naar Apeldoorn. Atletiek bestaat uit een vijfkamp met verspringen, 100 m sprint, kogelstoten, vortex werpen en estafette. Zowel de jongens en meisjes van klas 1-2 en 3-4 wisten zich te plaatsen voor Papendal.

Op 5 april hadden de meisjes van voetbal hun voorronde in Almere. Onder leiding van de coaches uit klas 4 werd er uitstekend gevoetbald. Helaas waren de andere scholen te sterk voor ons zodat er geen team zich wist te plaatsen voor de finale op Papendal.

18 april zijn de laatste voorrondes, voetbal jongens en frisbee. Hopelijk hebben we daar weer wat meer succes.

Finale Olympic Moves

Vrijdag 8 juni vond de finale van Olympic Moves plaats. Leerlingen van onze school hadden zich geplaatst voor deze finale door hun voorronde, die in april was, te winnen. Atletiek met een team meisjes bovenbouw en jongens klas 1-2, hockey meisjes klas 1-3 en frisbee bovenbouw waren onze finalisten.

Dit jaar was de locatie nieuw. Het Olympisch Stadion in Amsterdam kon dit evenement niet meer hebben, er worden meer dan 25 verschillende sporten gedaan met ruim 5000 deelnemers. Er werd nu uitgeweken naar Papendal en omliggende gemeenten om al deze sportieve leerlingen een mooi toernooi te bezorgen.

De dag begon vroeg met een lange busrit, onderweg werd het weer steeds slechter. Al weken is het mooi weer maar juist deze dag waren de weergoden ons niet goed gezind. De openingsceremonie was nat, een beetje miezerige regen viel uit de hemel. Maar toen het toernooi eenmaal begon werden de hemelsluizen wagenwijd open getrokken. Tot in de middag bleef het regenen en daardoor werd er veel aangepast in het programma. Hockey werd een shoot-out competitie. Alleen de finale, toen het weer droog was, wed een gewone wedstrijd. Atletiek bij de meisjes werd ook aangepast, kogelstoten eruit. De bak was een eendenvijver geworden. Bij de jongens, op een andere locatie, was het kennelijk iets natter want daar werd het hele evenement afgelast. de baan bleef te nat om een veilige competitie te waarborgen. Bij het frisbee hadden we geen last van de regen. Het gras was nat maar dat maakt spectaculaire acties mogelijk. Menig duik in de end-zone zorgde voor een mooie score.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan het eind van de dag ging meisjes atletiek bovenbouw met de derde prijs naar huis en de hockeydames met een tweede prijs. Geen verkeerd resultaat en omdat het in de middag lekker zonnig werd was het uiteindelijk toch een heel mooie dag geworden.

Olympic Moves voorronden voetbal, atletiek en hockey

In april worden traditie getrouw altijd de voorronde van enkele buitensporten van Olympic Moves georganiseerd. De voetbalteams moesten naar Zevenaar en konden helaas geen potten breken. De atleten gingen naar Almere en de meisjes van het schoolteam en de jongens van klas 1-2 wisten zich te plaatsen voor de finale op Papendal in juni. De frisbeeërs gingen naar Haarlem en wisten zich ook te plaatsen voor de finale.

En op maandag 16 april was het de beurt aan de hockeyers om de voorronde te spelen van Olympic Moves. Met een meisjes team klas 1/2 en een meisjes team klas 3/4 hebben we in Heerhugowaard gespeeld.
Het oudste meisjesteam begon met een dik verdiende 2-0 overwinning tegen de organiserende school het Trinitas College. Daarna volgde een wedstrijd tegen onze clubgenoten … het JEL. Het Da Vinci was vele malen sterker, kreeg talloze strafcorners. Maar de bal wilde er niet in, met als resultaat een eindstand van 0-0. De derde wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen van Scholengemeenschap Vestdijk uit Harlingen. De laatste wedstrijd zou bepalend worden voor de poule overwinning. De wedstrijd tegen het Michael College was het meest in evenwicht. Maar uiteindelijk won het Da Vinci College met 1-0. En daarmee heeft het team onder leiding van Jeppe van Diepen een plaats veilig gesteld op de dag waarop om het Nederlands Schoolhockey kampioenschap wordt gestreden. Kortom wordt vervolgd.
Klas 1/2 was minder gelukkig. Zij waren ingedeeld in twee poules van drie teams en alleen de poulewinnaar mocht verder spelen tegen de andere winnaar. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 1-0 tegen het Trinitas College. Ook hier was de wedstrijd tegen het Michael bepalend wie verder mocht spelen. De wedstrijd golfde op en neer. Helaas werd een strafcorner in de laatste seconde benut door het Michael College. En dat betekende uitschakeling voor klas 1/2. Een leuke hockeydag met mooi weer en goeie sfeer.
De stemming zat er goed in.

 

Teams plaatsen zich voor The School Final Olympic Moves

In april zijn de voorrondes van Olympic moves geweest. Eerder al een verslag van het hockey kunnen lezen en nu een vervolg van de andere sporten.

Atletiek moest een stukje rijden om mee te kunnen doen, naar Breda om precies te zijn. De teams hebben zeer goed hun best gedaan en zijn allen geplaatst voor de finale op 9 juni in Amsterdam. De onderdelen die tijdens atletiek worden gedaan zijn: kogelstoten, 100 meter sprint, verspringen, vortex werpen en 4×100 meter estafette.

Voor het eerst deden we mee met frisbee, tijdens de DIMI was er door het team hard getraind. Dat kon je heel goed terug zien in de wedstrijden, technisch en tactisch was het team een stuk sterker dan de tegenstander. Slechts een keer werd er gelijk gespeeld omdat ze zich lieten intimideren door de tegenstander. Frisbee wordt gespeeld zonder scheidsrechter, de spelers moeten zelf de regels toepassen en elkaar daar op aanspreken. Dit was soms even wennen, hoe geef je aan dat de tegenstander een fout maakt en hoe stop je het spel. Daar is voor de school final in Amsterdam nog wel wat aan te verbeteren.

 

Met voetbal waren er verschillende teams in de running voor een finaleplaats. Meisjes schoolteam en meisjes klas 3 waren helaas snel uitgeschakeld. De jongens van klas 3 wonnen hun wedstrijden in de poulefase met overmacht. In de finale waren ze ook heel goed en plaatste zich uiteindelijk voor de school final in Amsterdam. Klas 1 verweerde zich kranig in de poule, plaatste zich voor de finale maar moest helaas zijn meerdere erkennen in Willem Blau uit Alkmaar. Ze werden eervol tweede.Uiteindelijk zullen we met ruim 65 leerlingen afreizen op 9 juni naar The School Final in Amsterdam. Daar hopen we dat de teams goed zullen presteren en wellicht met een Nederlandse titel terug in Purmerend komen.

Olympic moves voorronde hockey succesvol verlopen

Da Vinci door met 2 teams naar de landelijke finaledag in Amsterdam.

Op maandag 10 april werd de voorronde gespeeld voor Olympic Moves Hockey.
Het Da Vinci College was vertegenwoordigd met 2 teams, een meisjes klas 1 en 2 team en een meisjes klas 3 en 4 team. Tijdens de Dimi was er al een aantal keren getraind.

Het derde en vierde klas team speelde in een poule met 4 scholen. De eerste twee wedstrijden werden eenvoudig gewonnen van het Michaël College uit Zaandam en het Hooghe Landt uit Amersfoort. Voor onze aardsrivaal het Jan van Egmond gold hetzelfde. De laatste wedstrijd tegen elkaar was dus doorslaggevend. Het Da Vinci bouwde een vlotte 2 – 0 voorsprong op. Maar het Jan van Egmond kwam sterk terug tot 2 -2. De laatste minuten waren heel spannend. De gelijke eindstand resulteerde dankzij een beter doelsaldo van het Da Vinci in een pouleoverwinning voor onze school.


Het klas 1/2 team zat in een poule van 5 teams. Na een overwinning tegen het Michaël College en een gelijk spel tegen het Hooghe Landt moest er tegen het Farel College uit Amersfoort worden gewonnen. In een spannende wedstrijd werd er met 1 – 0 gewonnen en werd de koppositie in de poule weer terug gewonnen.
Maar ook de laatste wedstijd tegen het nog kansloze Nifterlake uit Maarsen moest worden gewonnen. Op papier een makkelijke wedstrijd. Maar onder luide aanmoedigingen van de concurrent bood het Nifterlake dapper weerstand. Het Da Vinci was veel en veel sterker.
Pas 30 seconden voor tijd viel de verlossende en dik verdiende treffer.

Een primeur: twee teams naar de Olympic Moves Finaledag!!!
Dames gefeliciteerd en succes in Amsterdam.

De vloek van Olympic Moves

Vorig jaar was onze school tijdens Olympic Moves succesvol met een Nederlandse titel voor softbal. Dit jaar wilde het niet lukken. Er werd fel gestreden en in elke discipline werd de finale gehaald, maar………… shootouts of penalty’s zijn niet aan ons besteed. Zowel bij de hockey dames als bij de voetbal heren eindigden de finale in een gelijk spel. Bij hockey moesten er shootouts genomen worden en dat lukte dus niet zo goed. Hetzelfde verhaal voor de voetballers alleen miste zij een paar penalty’s. Een tweede plaats was dus het resultaat, toch niet gek want de concurrentie is altijd groot en de finaledag halen was al super.

Bij het basketbal ging het heel goed maar ook hier moest in de finale onze school de winst aan de tegenstander laten. En bij de veldloop haalde Eline Mast een individuele medaille op, …….tweede werd ze. Een knappe prestatie maar Nederlands kampioen had natuurlijk heel leuk geweest. het team van veldloop kon geen potten breken en had geen ereplaats.

Bij atletiek werd er fel gestreden maar bleken de andere scholen veel sterker. Zowel het jongensteam als het meisjesteam kwamen niet op het podium terecht.

De sfeer was uitstekend, de opening weer spetterend met trampoline act, dansact en Epke Zonderland. De slotact weer met bekende artiesten, een uitstekende afsluiter van een supermooie dag.

 

 

Olympic Moves deel 2

In het vorige artikel werd er al iets verteld over de resultaten van onze teams tijdens de voorronde van Olympic Moves. In dit verslag iets over de veldloop. Er deden van onze school 3 teams mee: klas 1 meisjes, klas 2 jongens en schoolteam jongens (klas 4-5-6). Inn een team zitten maximaal 5 deelnemers en de resultaten van de eerste 4 tellen voor het team. Je krijgt namelijk punten voor de plek waarop je eindigt. 1e plaats 1 punt, 2e plaats 2 punten enzovoorts. De eerste 3 teams mogen naar de finale op 10 juni in Amsterdam.

De meisjes klas 1 beten de spits af en Eline Mast won glorieus de wedstrijd. Ruim een minuut voorsprong had ze op de rest van het veld. Haar team wist zich natuurlijk te plaatsen voor de finale.

De jongens van klas 2 mochten daarna aan de gang en Angelo Visser wist een 4e plek te bemachtigen. Helaas was de concurrentie van de andere scholen zo groot dat het team niet naar de finale kan.

Als laatste mochten de jongens van het schoolteam de strijd aangaan. Ook hier waren de andere deelnemers net een maatje te groot voor ons, alleen Jeppe van Diepen wist een 3e plaats in de wacht te slepen.

 

 

Olympic Moves

Vandaag stond voor nogal wat leerlingen in het teken van Olympic Moves. Op de atletiekbaan probeerden 4 teams van het Da Vinci zich te kwalificeren voor een plaats in de finale terwijl ook op het voetbalveld een reisje naar het Olympisch Stadion op 10 juni op het spel stond…

Jeppe 3e bij jongens bovenbouw

Angelo 4e bij klas 2 jongens

Volg ons op Twitter: @DaVinciPSG

De volgers van @DaVinciPSG via Twitter werden de hele dag op de hoogte gehouden.
Resultaat: 2 teams Atletiek en het voetbalteam Bovenbouw zijn door! Gefeliciteerd!

Olympic Moves

5 april speelden twee basketbalteams hun voorronde voor Olympic Moves, de schoolcompetitie voor het voortgezet onderwijs. Er werd het zogenaamde pleintjes basketbal gespeeld. Een variatie op het gewone spel maar dan op 1 basket en met 3 spelers. Een snel en intensief spelletje dat je veel op straat gespeeld wordt. De meisjes wonnen hun toernooi en de jongens werden tweede. Nu op naar de finale op 10 juni in Amsterdam!

 

 

Inschrijven Olympic Moves 2015-2016

Wil jij Epke zien? Ben je sportief en houd je van een uitdaging? Doe mee met Olympic Moves, de scholieren competitie voor het voortgezet onderwijs. Schrijf je (voor de herfstvakantie) in met een team voor een sport bij je docent LO, win de voorronde en wie weet sport jij samen met Epke in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Voorgaande jaren deden we mee met basketbal, korfbal, hockey, voetbal, softbal, atletiek en veldloop.

Ons softbalteam werd vorig jaar Nederlands Kampioen! Jij komend jaar?