Apple Pi(e) of pi (π) dag

14 maart is voor sommige wiskundigen een grote dag, het is dan nationale π dag. Onze wiskunde docent dhr. de Hart geeft daar altijd extra aandacht aan. Maar of het hem om de π te doen is of om de Pie die daar mee samen gaat, weet ik niet. Gisteren was de score in zijn klas 4 appeltaarten!

Maar natuurlijk werd er ook aandacht aan π gegeven. Een wedstrijd getallen achter de komma van π onthouden en opzeggen. Eigenlijk een manier om aan de klas te laten zien (en ervaren) dat je met een trucje heel gemakkelijk heel veel informatie kan onthouden. De truc die dhr de Hart in zijn les toepast is dat je een verhaal van de getallenreeks moet maken. Hij geeft het voorbeeld dat je een huis in loopt en dan allerlei dingen ziet met getallen. π is 3,1415 dus hij begint met zijn verhaal: ik kom mijn huis binnen door 1 deur, ik leg mijn 4 sleutels op het kastje en loop naar de koelkast en pak 1 pak melk, ik drink 5 glazen melk enz.

Winnaar van de competitie werd Lenka met 93 cijfers achter de komma! Een geweldige prestatie en zo zie je dat geheugen goed trainbaar is. Ze verbeterde haar persoonlijke record, na serieus oefenen, met 54 getallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *