Lessen on line, the side-effects

Het plein van de wees-fietsen
Elke ochtend zie je ze al staan: de eenzame fiets. Van wie die is? Geen idee. Vanaf 16 maart, sinds de sluiting, staan ze werkeloos in het rek bij school. Iedereen vergeet wel eens spullen op school, zeker bij gym kunnen we kasten met gevonden voorwerpen vullen. Maar een fiets?
Kunt u de gesprekken thuis voorstellen? “Zeg jongen doe even een paar boodschappen en pak je fiets, heb je ook nog wat beweging in dit coronatijdperk” Antwoord de leerling: “Eeehhhh fiets? Die ben ik verloren!”😄
Of zouden dit dan de fietsen zijn van leerlingen die elke dag met de bus kwamen of gebracht werden door ouders? Want een fiets hadden ze nodig om voor gym naar het veld of de Beuk te fietsen🤷‍♀️

Ukelele
Voor een praktijkvak als muziek heeft onderwijs online zo zijn beperkingen. Maar niet getreurd, wij hebben een creatieve juf op school en die schakelde de sectie LO als een soort DHL pakketservice in. Voor klas 3 werden de ukeleles thuis bezorgd zodat de leerlingen toch aan hun instrumentele vaardigheden kunnen werken. Al lang blij dat ze bij muziek geen piano’s voor alle leerlingen gebruiken. Die zijn een stuk lastiger te vervoeren in onze autootjes.
Volgende week heeft de beeldende kunst sectie gevraagd om wat klei bij de leerlingen langs te brengen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *