Trainingsrit Limburg

Gisteren, 1 juli 2020, zijn we met de klas op pad geweest voor de tweede trainingsrit met elkaar. Deze keer in Limburg. Om 06.45h werden wij verwacht op school met onze fietsen, om vervolgens zo snel mogelijk te vertrekken richting het zuiden. Daar aangekomen hebben we de fietsen uitgeladen en hebben we nog een groepsfoto gemaakt. Korte uitleg over het schakelen en we konden vertrekken. De eerste heuvels waren al best pittig en veel van ons hadden dit flink onderschat. Op de helft hebben we een korte pauze gehouden om wat te drinken en een stukje vlaai te eten.

Toen kwamen de serieuze heuvels, al voelde het voor ons als hele hoge bergen😝. Natuurlijk moet je ook afdalen als je boven staat. En dat is nog best wel spannend met 50km/h naar beneden zonder dat we veel ervaring hadden met dat afdalen. Helemaal met een nat wegdek moet je extra oppassen, want dan is de weg een stuk gladder. Vervolgens kwam de Keutenberg, met een stukje dat een stijgingspercentage van 22% heeft. Echt een uitdaging voor ons allemaal. Toen iedereen weer bijna was opgedroogd van de vorige regenbui kwam de volgende alweer tevoorschijn. We moesten nog 1 klim, maar het water stroomde naar beneden van de heuvel af. Iedereen is veilig boven gekomen en kan trots zijn op zichzelf!
Naast 2 lekke banden en 1 valpartij, 200 meter voor de finish, is iedereen veilig thuisgekomen. We konden weer terug naar Purmerend, in stijl met allemaal onze mondkapjes op😆.

Wij vonden dit allemaal een super leuke ervaring en kijken uit naar de reis naar Frankrijk in september!

Voor nu kunt u ons helpen door te doneren via: https://www.ride4kids.nl/category/team-davincicollege/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *