Diploma-uitreiking Corona style

Dinsdag 30 juni was de eerste diploma-uitreiking. De atheneum leerlingen kregen ‘corona-style‘ hun diploma uitgereikt. Ze werden met de rode loper ontvangen door dhr van Baar, want de aanwezigheid moest gecontroleerd worden en of er nog openstaande te laat meldingen waren. Daarna naar een lokaal waar de mentor de leerling toesprak en de officiële overhandiging van het diploma plaats vond.

De weg werd vervolgd naar mevr Malij die de leerlingen een roos gaf en daarna naar buiten voor glaasje bubbels, een hapje en een drankje.

Het jaarboek werd overhandigd en bij de fotobooth werd een feestelijke foto gemaakt. Onderwijl werd in de #podiumtruck door enkele leerlingen de muzikale omlijsting verzorgd.


Een andere uitreiking dan normaal maar daarom niet minder speciaal.

Woensdag 1 juli, enkele maatregelen van het RIVM waren versoepeld, zodat er meer mensen na de uitreiking bleven hangen. Ook was het weer beter, geen regen en dat maakt de boel toch wat gezelliger. Nu mochten de havo leerlingen hun diploma ophalen.

Donderdag was de laatste diploma uitreiking. Ook voor deze leerlingen de route door school en de afsluiting voor op het plein. Alle medewerkers van het Da Vinci zijn uitermate blij dat jullie je diploma hebben gehaald en zoals mevrouw Groen al zei: “En nu de wijde wereld in!”

Partir c’est mourir un peu, niet alleen voor docenten die de leerlingen uitzwaaien na de diploma-uitreiking. Ook sommige leerlingen nemen met weemoed afscheid van onze school.
Hoe een leerling de school heeft beleefd verschilt van persoon tot persoon. De een voelde zich hier als een vis in het water, de ander zag het als een noodzakelijk iets. Grappig om te horen wat voor leerlingen de mooiste ervaringen tijdens hun schoolloopbaan zijn geweest. Van het brugklaskamp, de musical, sommige vaklessen, sommige docenten, excursies, pauzes en wat al niet meer.

Dax wilde de docenten nog extra bedanken en kwam deze taart brengen. Dax we vergeven je het steeds te laat komen in de les 😉
Een andere leerling wachtte mij en 2 andere collega’s nog even op (wij waren wat later terug van een uitje) na zijn diploma-uitreiking om ons speciaal te bedanken voor de afgelopen jaren. Leuk om dit soort attenties en aandacht te ontvangen en dat maakt het onderwijs zo leuk. Leerlingen die zien dat je het beste met ze voor hebt gehad en dat aan je laten weten. Dank voor jullie attenties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *