Verslagen

Ik voel me verslagen!

Op donderdag 27 augustus 2020 kregen wij helaas het bericht dat de 10e editie van de Pyreneeën challenge is afgelast. Het duurde bij ons allemaal even voordat we besefte wat dit eigenlijk betekende. We gaan niet naar Frankrijk om ons fantastische project af te sluiten. Het is ongelofelijk zuur. Zeker omdat we zo dichtbij waren. Voor ons betekent dit project ongelofelijk veel. Wij zijn hier namelijk al vanaf de 4e klas naar toe aan het leven. Niet alleen het feit dat we niet naar Frankrijk kunnen raakt ons, maar ook dat we een doel niet kunnen behalen. Over de finish komen na dagen trainen. Iets doen wat je van tevoren voor onmogelijk had verklaard. Je lichaam tot het uiterste pushen. Dat is iets van nu een andere invulling zal moeten krijgen.

Wij wilden aan onszelf bewijzen dat we meer kunnen dan we vaak denken, mensen helpen en mensen inspireren. Ons lichaam gebruiken omdat een ander dat niet kan. Wij, als gezonde mensen beseffen ons niet altijd dat wat wij kunnen voor andere een onmogelijke opgave is. Door dit project gingen wij dat steeds meer beseffen. Maar de kans om iets terug te kunnen doen voor al die dat niet kunnen, is ons nu afgenomen. Helaas ligt het buiten onze macht om er iets aan te veranderen. Wij kunnen vechten en vechten maar wij kunnen het niet veranderen. Wij voelen ons verslagen

Maar, ons avontuur eindigt niet hier! Wij houden de koppen omhoog. Het geld wat wij hebben opgehaald is nog steeds van waarde. Wij hebben nog steeds mensen geholpen om onderzoek te kunnen doen naar energie- stofwisselingsziekten. Wij gaan als klas en school alles op alles zetten om er nog een mooie sportieve prestatie aan vast te plakken zodat wij voor altijd met trots kunnen terugkijken op dit enerverende avontuur!

Dit was het bericht van de Ride4Kids organisatie:

We droomden ervan, we droegen het, we raakten het aan met onze vingers…. Gezien de recente maatregelen omtrent COVID-19 zijn wij helaas genoodzaakt om de 10de editie 2020 van de Ride4Kids Pyreneeën Challenge te annuleren. Een beslissing die ons als bestuur heel erg zwaar valt, maar naar onze mening op dit moment de enige juiste keuze is. Wij zijn van mening dat wij de veiligheid van onze deelnemers en vrijwilligers onvoldoende kunnen garanderen en moeten daarom onze verantwoordelijkheid nemen. De afgelopen weken hadden we goede hoop en gesterkt door aanmoedigingen en steun van de deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en de lokale autoriteiten hebben wij er alles aan gedaan om een prachtig evenement te realiseren. De recente beperkingen, de onzekerheden en de verscherping van de situatie hebben het ons onmogelijk gemaakt om de 10de editie door te laten gaan. Wij voelen we ons verplicht om het evenement te annuleren.

In 2021 zal ons 10-jarig jubileum hopelijk samen met jou groots gevierd worden!

Blijf gezond, zorg en steun elkaar

Het Bestuur en Organisatie

p.s. de Ride4Kids Pyreneeën Challenge 2021 zal zijn op 15, 16 en 17 september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *