Ride4kids, alternatieve week voor de Pyreneeën Challenge in Limburg

Vandaag, 7 september 2020, zijn wij met onze klas vertrokken naar het plaatsje Gemmenich in België. We verzamelden met z’n alle bij de atletiekbaan in Purmerend. Rond half 12 zijn we vertrokken en ruim drie uur later zijn wij hier aangekomen. De fietsen zijn toen uitgepakt en nagekeken, zodat we met morgen veilig op pad kunnen allemaal. Nadat we het huis hebben verkend en de kamers hebben ingedeeld hadden we wat tijd om de kamers klaar te maken en te ontspannen. Vervolgens hebben we een schema gemaakt, voor een mini-toernooi. Dit bestond uit frisbee en flagfootball. We speelden vier wedstrijden, twee frisbee en twee flagfootball. Na het toernooi kon iedereen aan zijn taken beginnen. Dit bestond uit koken voor het avondeten, het dekken van de tafel/afwassen, schrijven van persberichten en een groep voor de onverwachte taken. Iedereen moest nog een beetje zijn of haar draai vinden in het huis, maar daarna verliep alles soepel. Het filmpje van onze week in Limburg is in de maak, en het eten staat op het vuur.

Na het eten is er wederom tijd voor ontspanning in de vorm voetbal kijken/ spelletjes spelen. Ook wordt er kort uitgelegd hoe de dag van morgen eruit gaat zien in verband met de eerste fietsdag. Alle voorbereidingen voor morgen zijn gedaan. Morgen weer vroeg op om ons klaar te maken voor onze eerste fietsrit. Iedereen heeft er zin in!

Dag 2 in Limburg!

Vandaag, 8 september 2020, hebben wij onze eerste fietstocht achter de rug. We begonnen onze dag om 8.00 uur met een heerlijk ontbijtje. Na het ontbijt en het klaarmaken van de lunchpakketten was het tijd om ons om te kleden en de fietsen te pakken. Op het programma stond een rit van 80 kilometer voor ons klaar. We moesten in groepjes van vier fietsen, ieder groepje met een eigen begeleider. Om 9:15 startten we aan onze fietsrit. We begonnen gelijk met wat dalen waarna we natuurlijk ook weer moesten klimmen. Al vrij snel hadden we een lekke band, gelukkig de enige van de dag. In de groep zaten ook een paar toppers die een aantal heuvels zelfs een tweede keer beklommen. Toen we halverwege waren hadden we even een korte lunchpauze. Na de pauze begon de echte drama. Teuntje haar derailleur brak af tijdens een klim. Hierdoor kon ze niet meer verder en ging ze in het volgbusje op weg naar een fietsenmaker. De rest vervolgde de weg op de fiets en bij de 55 kilometer hadden we onze tweede pauze. Roel had helaas erg veel last van zijn lies dus hij kon helaas niet verder. Teuntje ging toen verder op zijn fiets. Het volgbusje ging verder op zoek naar een fietsenmaker die tijd had. Na een aantal keer ‘nee’ te hebben gehoord, was het uiteindelijk toch gelukt. Teuntje haar fiets is gelukkig weer gemaakt en ze kan haar fietsavontuur vanaf morgen weer vervolgen. Helaas hadden we nog een kapotte fiets. De fiets van Sandy, de moeder van Beau, schakelde niet meer goed. Helaas was deze fiets niet op korte termijn te maken. We zijn nog op zoek naar een oplossing want we hopen natuurlijk dat ook Sandy haar fietsavontuur kan vervolgen. Ondertussen was de groep weer verder gefietst. Na de laatste paar pittige heuvels waren we dan toch echt weer bijna terug bij de accommodatie. We hadden helaas vlak voor het einde nog een laatste pechvogel. Meneer van Diepen maakte nog een val, maar is gelukkig zo goed als ongedeerd. Uiteindelijk hebben we een hele mooie rit van 84 kilometer gefietst en nu gaan we lekker uitrusten voor de rit van 90 kilometer die we morgen gaan fietsen. Vanavond na het eten als alle taken klaar zijn is er weer tijd voor gezelligheid. Het was een geslaagde eerste dag!

Dag 3 in Limburg!

Vandaag, 9 september 2020, hebben wij onze tweede fietstocht achter de rug. Vandaag begonnen we weer om 8 uur met het ontbijt. Nadat alle lunchpakketten gemaakt waren begon onze tweede rit. We begonnen onze lange rit van 90 kilometer met een bezoekje aan het drielandenpunt. Vanaf daar hadden we nog een erg zware rit voor ons. We hebben een lange tijd langs de grens tussen België en Nederland gereden. Na een lange klim in de buurt van Epen sloot ook Sandy, de moeder van Beau, zich weer aan op een gehuurde fiets. Vanaf dit punt was de complete groep weer aan het fietsen. In de tussentijd is Minke nog een keer gevallen, maar alles ging gelukkig goed, kort daarna werd Roel nog bijna van de weg gereden door een vrachtwagen maar hij wist op tijd te remmen. Terwijl we met zijn alle verder fietsen kwamen we de zwaarste en steilste beklimming tegen van maar liefst 20%. Na deze beklimming kregen wij de keuze tussen twee routes, kort of lang, de korte route ging direct naar de lunchplaats en was 4 kilometer lang, de lange route ging met een lusje naar de lunchplaats en was 12 kilometer lang. De korte route ging soepel en er ontstond geen oponthoud. De lange route daarentegen begon met het slalommen tussen de gaten in het wegdek en al vrij snel kreeg Lotte een lekke band. Hierdoor moest de hele groep omdraaien en een stuk terug omhoog fietsen. Eenmaal aangekomen bij Lotte konden we weer omdraaien aangezien het probleem al was verholpen. Hierna kon de route worden voortgezet en viel Lars om tijdens een scherpe bocht bij het afdalen, ook Lars maakte het goed. Hierna kreeg de groep wel trek. Nadat de groep van de lange route was gearriveerd bij de lunchplaats hadden we even tijd om bij te komen. Helaas voelden Maria en Noa zich niet goed genoeg om de rit voort te zetten. Na de lunch begonnen we direct met een beklimming waar iedereen natuurlijk erg blij mee was. Na de lunch is er gelukkig niks meer gebeurd. Op een gegeven moment kregen we nog een tweede keuze, we mochten of direct terug naar het huis rijden of we mochten met een langere lus terug naar het huis rijden. Uiteindelijk hebben wij er een hele mooie, geslaagde rit op zitten. Nu op naar morgen!

Dag 4 in Limburg!

Vandaag, 10 september 2020, hebben wij onze tweede en laatste fietstocht van de week achter de rug. De dag begon al om 8 uur door met z’n allen te gaan ontbijten en de route te bespreken. Deze was namelijk ingekort van 110 km naar een minder lange maar alsnog pittige 90 km. Dit besluit was genomen door te kijken naar de tijd die het zou kosten om de extra 20 km nog te fietsen. Wel hadden we meer hoogtemeters in deze route waar wij natuurlijk erg van genoten. En zo vertrokken we om 9 uur voor de laatste keer van het groepshuis. Om rekening te houden met verschillende snelheden van de wielrenners in onze groep hadden we besloten om 2 groepen te maken. De ene groep bestond uit leerlingen die een extra uitdaging wouden door een snellere en langere route te nemen. Ook was er een groep die al licht uitgeput waren door de vorige fietstochten van deze week die het wouden houden bij de originele route die ook iets langzamer bereden werd. Het handige hieraan was dat beide groepen ongeveer weer op dezelfde tijd bij het verzamelpunt. Zo kwam de groep die een uitdaging wou uit op een afstand van rond de 95 km en de groep van de originele route op een afstand van 85 km. Het hoogtepunt van de dag was voor ons allemaal toch bij het drielandenpunt. Op dit punt op de top van een berg kruizen drie landen op een mooi punt. Wij hadden de vorige avond namelijk besloten om een mooie eindactie te doen als groep door allemaal een steentje mee te nemen als symbool. Dit steentje hadden we de hele fietsroute bij ons gedragen om zo symbolisch “allemaal ons steentje bij te dragen”. Nadat alle steentjes waren geplaatst gaf Noa een kleine speech met de cheque van het verzamelde geld in haar handen. Hierna was er voor iedereen wat champagne en taart compleet verzorgd door de ouders van Stijn. Dank jullie wel! Hierna kregen Van Diepen en Joey een mooie champagne douche. Daarnaast schoot Jeroen mis een kreeg het in zijn eigen gezicht. Dit voelde voor ons allemaal als een perfecte afsluiting. Bedankt toppers.

Zoals u ondertussen wel bekend is verblijven wij momenteel in België als alternatief voor Frankrijk, maar ondanks dat hebben wij onze sponsoren voor ons eten natuurlijk nog steeds keihard nodig, van ontbijt tot tussendoortje tot avondeten. De hulp van onze sponsoren is overal aanwezig en wij zouden het allemaal absoluut niet zonder hun hebben gekund. Een hartelijk bedankt van ons allemaal aan Plus de gors en Plus Lichthart, onze grootste sponsoren voor het eten, voor het sponsoren van het overgrote gedeelte van onze boodschappen. Verder willen wij ook graag Elwan Markt, Lets go nuts en Bakkerij ’t stoepje en Henri Willig kaas.

Bedanken voor hun gulle bijdrages aan onze boodschappen. Dan Last but not least willen wij ook nog Hegron Cosmetica bedanken voor het sponsoren van de hygiëne producten die wij nodig hebben om ons te wapenen tegen corona!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *