About

de codex is de online schoolkrant van het Da Vinci College in Purmerend.

Volgens de encyclopedie is een codex een “middeleeuws handgeschreven boek uit de tijd dat er nog geen boeken werden gedrukt, bedoeld om publiekelijk te functioneren”.

Beroemde bewaard gebleven codices zijn bijvoorbeeld de Codex Forster en de Codex Leicester, beide aantekeningenboeken van de hand van Leonardo da Vinci. De Codex Leicester wordt tentoongesteld in Harvard sinds Bill Gates hem in 1994 kocht voor maar liefst 30,8 miljoen dollar. Daarvoor kreeg hij dan wel 18 originele velletjes in spiegelbeeld geschreven ideeën over onder andere astrologie en religie…

Verwijzend naar deze aantekeningenboeken van Leonardo da Vinci heet de schoolkrant ook codex; ons eigen aantekeningenboek van de gebeurtenissen op en rond onze school.

 

redactie

De redactie van de codex bestaat eigenlijk niet. Iedereen verbonden aan het Da Vinci College mag de rol van reporter op zich nemen. Een mailtje met je artikel en eventuele afbeeldingen (< 2MB) naar de codex@psg.nl klaart de klus. Via de DiMi is het ook mogelijk je aan te melden als special reporter. Je gaat dan drie dinsdagmiddagen actief op zoek naar het nieuws. Voor vragen en opmerkingen kun je altijd terecht bij de ondersteunende docenten van de codex; Bos & Brm (ook @psg.nl)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *